Bedelli Askerlik Çıkıyor İşte O Maddeler 2012





Bedelli Askerlik 2012′de Çıkıyor Detaylar

Elde edilecek gelirler ‘yol, su, elektrik’ olarak dönmeyecek. Şehit yakınlarına ve gazilere verilecek.

Radikal’in 8 Eylül’de duyurduğu “bedelli geliyor” haberiyle binlerce kişinin umutları yeniden alevlenmişti. Haberin gürültüsü beklendiği gibi büyük oldu. Hükümetten “havet” anlamına gelen açıklamalar geldi. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, önceki gün konuya ilk kez değindi.

‘HASSASİYETLERE’ DİKKAT

 Bedelli Askerlik 2012de Çıkıyor Detaylar Radikal gazetesinden Ömer Şahin’in haberine göre; Mesaj iyi incelendiğinde selefleri Işık Koşaner, İlker Başbuğ gibi kesin bir ‘hayır’ demediği görülüyor. Sadece “hassasiyet”lere dikkat çekiyor. Aslında “hassasiyet”lerin ne olduğu belli: Ordunun “ihtiyacı” ve kamuoyunun “vicdanı” Bunca şehidin verildiği ortamda Yemen Türküsü’nde olduğu gibi ”Zenginimiz bedel öder, askerimiz fakirdendir” dizesinin söylenmesi istenmiyor. Yüz binlerin beklentisi olan bir konuda “haber”yapmak kolay değil ama “kaynak”ların sağlam olduğunu söyleyerek ikinci haberi verelim.



HÜKÜMET İLE GENELKURMAY ARASINDA MUTABAKAT SAĞLANDI

Hükümet ile Genelkurmay arasında “bedelli askerlik” konusunda mutabakat sağlandı. Tek sorun zamanlama. Şehit cenazeleri gelirken kamu vicdanında yara açılması istenmiyor. Ortalık biraz durulunca konunun Meclis’e geleceğini duyuralım. Projenin detayları bile belli olmuş.

İşte o detaylar:

Bedelliden elde edilecek gelirler ‘yol, su, elektrik, memur maaşı ödensin’ diye Hazine’ye bırakılmayacak. Tamamı şehit yakınları ve gazilere verilecek. Belki bir miktarı da yoksul askerlere.

Yaş sınırının 30 yaş ve üstü olması bekleniyor. Yararlanacak kişi sayısı da 200 bini buluyor.

Peki ne zaman çıkar? İşte muamma olan bu. Her şey silahların susmasına bağlı. Yasanın 1 Ocak 2012 tarihiyle yürürlüğe girmesi ise büyük olasılık.

2012 Bedelli Askerlik Maddeleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlarken bedelli askerlik konusunda bir çalışmanın yapıldığını belirterek, bu konuda ilk somut açıklamasını yapmış oldu.
YENİ YILIN İLK AYINDA..

Hazırlanan bedelli askerlik düzenlemesinin detayları ise sızmaya başladı. Buna göre üç maddelik bir genel çerçeve çizilmiş durumda. Sızan ilk bilgilere görebedelli askerlik konusundaki yasal düzenleme yeni yılın ilk ayında yasallaşacak.

2012 Bedelli Askerlik Maddeleri 250x167 2012 Bedelli Askerlik Maddeleri



İŞTE O DETAYLAR

Buna göre;

*35-40 yaş grubunu kapsayan bedelli askerlik düzenlemesinde, belli bir bedel karşılığı 21 günlük askerlik hizmetini yapanlar askerlik görevini tamamlamış olacak.

*35-40 yaş grubunda olup askerlik hizmetini yerine getirmemiş olanlar arasında maddi olarak yetersiz durumda olanlar ise devlete borçlanacaklar. Borçlanan bu kişiler belli bir süre kamuda görev yaparak borçlarını ödemiş olacaklar.

*40 yaş üstü grubunda olup askerlik görevini yerine getirmeyenler ise çok daha yüksek bir bedel ödeyerek askerlik görevini yapmış olacaklar. Öte yandan bu gruptakiler ödedikleri bedel sonrası 21 günlük askerlik ya da kamuda çalışma durumundan muaf olacaklar.
Bedelli Askerlik Yaş Sınırı Kaç Olacak Kasım 2011,Bedelli Askerlik Ne Zaman Açıklanacak,Bedelli Askerlikte Yaş Sınırı Kaç Olacak,Bedelli Askerlik Yaş Aralığı,Bedelli Askerlik Başbakan açıklaması ne zaman,Başbakan Bedelli Askerliği ne zaman açıklayacak
Yıllardır yılan hikayesine dönen bedelli askerlik konusunda somut adım nihayet geçen haftalarda atılmış ve yılbaşından önce bedelli askerliğin olacağı ve ayrıntılarının belli olacağı açıklanmıştı.Bülent Arınç açıklamanın bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağın basın toplantısında açıklamıştı. Açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Yaş sınırı için ise hükümet ile Genel Kurmay arasında orta yol bulunmaya çalışılıyor. Hükümet yaş sınırı için 25 derken Genel Kurmay ise 35 olarak görüş bildiriyor. Açıklamanın da bizzat bu yüzden geciktiği konuşuluyor. Yaş sınırı ve açıklama önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Bu sınır ise 25-30 yaş arası olması bekleniyor.
Bedelli Yapılacak Şehirler,Bedelli Yapılacak İller,Bedelli Askerliğin Yapılacağı iller,Bedelli Askerlik Hangi İllerde Yapılacak,Hangi Şehirlerde Bedelli Askerlik Yapılacak,Bedelli Askerlik Yapılacak Şehirler Neye Göre Belirleniyor,Bedelli Askerlik Kaç Gün Olacak,Bedelli Askerlik Kaç Lira Olacak,Bedelli Askerlik Ne Kadar Olacak,Bedelli Askerlik Kaç Para olacak,Bedelli Askerlik kaç bin euro olacak
Burdur
Sivas
Tokat
Devrek
Karabük



bedelli askerlik ocak 2012*bedelli askerlik 1 ocak 2012*31 ekim 2011 bedelli askerlik*bedelli askerlik haberleri*bedelli askerlik cıkıyor*bedelli askerliğin içeriği*bedelli askerlik 31 ekim*2012 ocak bedelli askerlik*ocak 2012 bedelli askerlik*bedelli askerlik detaylar*

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More