Bulmaca Çöz, Alzheimer'ı Geciktir




Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Güney Kahraman ve Başkan Yardımcısı Sultan Çağırıcı bulmaca çözmenin ve kitap okumanın alzheimer hastalığını geciktirebileceğini söyledi.



21 Eylül'ün Dünya Alzheimer Günü olması nedeniyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Sultan Çağırıcı hastalıkla ilgili bilgiler verdi. Ülke ve dünya nüfusunun giderek yaşlanması sonucu hastalığın daha fazla görüldüğünü belirten Çağırıcı bu konuda herkesi bilgilendirmek istediklerini söyledi.


Hastalığın dünyada her 7 saniyede bir kişiyi daha etkisi altına aldığını ifade eden Çağırıcı "Alzheimer hastalığının en belirgin özelliği unutkanlık. Bu hastalık süreç içinde insanı yatağa bağlı bile yapabiliyor. Hastalığı durduran ilerlemesini engelleyen bir ilaç tedavisi yok. Hastalıkla mücadelede hastalığı iyi tanıyıp hastalığı önleyen veya gelişmesini değiştiren yöntemleri kullanmaya ihtiyacımız var" dedi.


Alzheimer hastalığının her kesimden bireylerde görülebileceğini belirten Çağırıcı "Hastalık eğitimli insanlarda daha az görülüyor. Alzeheimer'ın tedavisi yok anca geciktirmek için bazı önerilerimiz var. Bulmaca çözmek kitap okumak yürüyüş yapmak. Özellikle de sosyal ilişkilerimizi iyi tutmak. Ailemizle vakit geçirmek. Bunun gibi olaylar hastalığı engellemez belki ama hastalığın gecikmesini sağlar" diye konuştu.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Güney Kahraman da bu hafta yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi. 21 Eylül tarihinde çelenk koyma törenin ardından valiliği ziyaret edeceklerini belirten Kahraman daha sonra balon uçurma şenliği ve tiyatro gösterileri düzenleyeceklerini söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More