En Pahalı Çıplak Sanat Eserleri



Sanat tarihinin en önemli ressamlarının yaptıkları nü tablolar milyon dolarlara alıcı buldu. Askmenin haberine göre 4 resim ile Picasso un başı çektiği, gelmiş geçmiş en pahalı 10 çıplak sanat eseri ve dudak uçuklatan fiyatları.
No.10 - Nu assis sur un divan (la belle Romaine)
Amedeo Modigliani



Değeri: 16.77 milyon$

Musevi asıllı İtalyan Amedeo Modigliani debelenen bir ressamın model hayatını yaşamıştı. Uyuşturucu, içki, fakirlik ve genç yaşta ölüm. Sanatçı 35 yıllık yaşamında bu parça dahil birçok cazip resim üretmeyi başarmış. 1919’da yapılan resim, o zamanın tangasını giymiş bir kadın. Bazıları tarafından stili benzersiz ve kategori edilmesi zor olarak görülse de bazıları onun Toulouse-Lautrec ve Cezanne’den etkilendiğini düşünüyor. 1999’da açık arttırmaya çıkarılmıştı.



No.9 - Les Femmes d’Alger (J)
Pablo Picasso


Değeri: 18.6 milyon$

Bilinen işlerinden biriyle Picasso listemizde bu yeri alıyor. Şaşırtıcı bir şekilde Picasso bu konseptin birkaç değişik versiyonunu yapmıştır. Hatta “J” 2005’te 19 milyon dolara yakın bir paraya satılarak en pahalılarından biri olmuştur. Güçlü kübist etkileri ve dismorfik özellikleriye Picasso’nun birçok karekteristik özelliğini taşıyor. 1855’te Eugene Delacroix tarafından yapılan Women of Algiers in their Apartment tablosundan esinlenmiştir ve 1955’te yapılmıştır.



No.8 - Eve, grand modele-version sans rocher
Auguste Rodin


Değeri: 18.97 milyon$

Auguste Rodin tüm zamanların en bilinen heykeltıraşlarından biridir. Modern heykelin babası olarak görülen Rodin, kendi arkadaşları tarafından işleri için çok eleştirilmiştir. Eve doğal boyutlarda üretmeye çalıştığı kadınların ilkidir. Adam’a eş olarak planlanan bu heykel esasında hiçbir zaman tamamlanmamıştır. Öğrencilerinden biri modele aşık olmuş ve onunla evlenmiştir. Bu olaydan sonra bile onun değeri düşmemiştir.



No.7 - Naked Portrait with Reflection
Lucien Freud


Değeri: 23.5 milyon$

Listemizin ilk güncel ressamıdır. 1980’de yağlı boya ile yapılan bu eser gerçekçi bir canlandırma olarak sınıflandırılmıştır. Adındaki “yansıma” koltuğun arkasındaki erkek bacaklarından bahsediyor ve ressamın kendi olduğu düşünülüyor.




No.6 - Nu au Collier
Pablo Picasso


Worth: 24 milyon$

Bu şaheser 2002’de açık arttırmaya çıkmadan önce kapalı kapılar ardında 60 sene geçirdi. Halktan o kadar uzun süre saklı olmasının da bu fiyatta katkısı var. Ama yine de Picasso’nun eserlerine olan çekiciliği de sergilemektedir. 1930’larda metresi Marie-Therese Walters ile olan ilişkisi sırasında, kendilerine aldığı şatoda tamamlanmıştır. Bu parçanın arkasındaki fikir modelin kadınsı kıvrımlarını abartmak, doğurganlığın bir resmini çizmek ve ona karşı olan cazibesini ve aşkını anlatmaktır.
Listemizin ilk güncel ressamıdır. 1980’de yağlı boya ile yapılan bu eser gerçekçi bir canlandırma olarak sınıflandırılmıştır. Adındaki “yansıma” koltuğun arkasındaki erkek bacaklarından bahsediyor ve ressamın kendi olduğu düşünülüyor.



No.5 - Nu Couche de Dos
Amedeo Modigliani


Değeri: 26.9 milyon$

Bu parçanın değeri Modigliani eserlerinin rekorunu kırmıştır. 10. sıradaki resim gibi Modigliani tarafından yapıldığı hemen anlaşılıyor. Açık arttırmada ve devamında insanlar bu parçanın nasıl bu kadar yüksek bir fiyata satıldığını merak ediyor – yaklaşık 20 25 milyon dolara satılacağı düşünülüyordu. Modigliani’nin çalışması olarak mükemmel bir örnek ama yine de satılmış en pahalı çıplak eser değildir.



No.4 - Les Femmes d’Alger (O)
Pablo Picasso


Değeri: 32 milyon$

Bir tane daha Picasso listemizde yer alıyor. “J” versiyonu ileönceki numaralarda bulunan bu resimin “O” versiyonu bu serinin en değerlilerinden biri. Picasso’nun alfabesinde ilerledikçe daha iyi resimler olduğuna inanılıyor. Bir öncekinden farklı birkaç küçük değişiklik var bu versiyonda ve 1997’de satıldı. Picasso’nun bütün eserlerinin değerinin toplamı 2 milyar doları geçiyor.




No.3 - Benefits Supervisor Sleeping
Lucien Freud


Değeri: 33.6 milyon$

1995’te Lucien Freud tarafından yapılan resim bazı eleştirmenler tarafından onun 1990'lardan beri yaptığı en iyi resim olarak görülüyor. Bir kadının koltuk üzerinde yatması kadar basit bir resim ama belki onu daha ilginç yapan kadının normal güzellik standartları içinde olmadığı. Bu resim kısa bir süre de olsa yaşayan bir artistin en değerli eseri olma ünvanını kazandı. Listede daha önce gösterdiği gibi Freud bu çağın en önemli ve nüfuzlu ressamlarından biri gibi gözüküyor.



No.2 - Study of Nude with Figure in a Mirror
Francis Bacon


Değeri: 39.7 milyon$

1992’de öldükten sonra resmi yaklaşık 1 milyon dolara satılmıştı. Aradan geçen yıllarda çağdaş ressamların eserlerinin fiyatı yükseldi ve bu da Francis Bacon’u en çok aranan ressamlardan biri haline getirdi. Koltukta yatan bir kadının garip imajı ve Bacon’un “izleyici” figürlerinden birinin onu izlemesini gösteren bu resim beklenen standartlara ulaşmadı.




No.1 - Nude in a Black Armchair
Pablo Picasso


Değeri: 45.1 milyon$

Belki şu ana kadar gördüklerimizden dolayı 1 numarada Picasso’yu görmek şaşırtıcı olmamalı. Eserlerine olan muhteşem istek durmadan açık arttırma rekorları kırıyor – bu parçasıylada geleneği devam ettiriyor. 1932’de yapılan bu eser, zevk verici kıvrımları ve doğurganlığı simgeleyen çiçeğiyle renkli bir eser. Metresiyle beraber iken yaptığı başka bir parça. 1999’dan beri dünyada en değerli çıplak şaheser olarak yerini koruyor.

Etiketler: amedeo, amedeo modigliani, auguste, auguste rodin, en pahalı çıplak sanat eserleri, freud, lucien freud, nü, pablo picasso, Picasso, resim, sanat eseri

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More