Konut Fiyatları Düştü. Şimde Ne Yapmalıyız?



Konut fiyatları son yılların en düşük seviyesinde. Birde üstüne kredi faiz oranları artıktan sonra ateş pahasına oldu. Peki şimdi Ev almaya karar verdiniz peki nelere dikkat edeceksiniz?

Ev alırken kimi mutfağına kimi de fayansına bakıyor. Kimi de depreme dayanıklı olsun diyor. Siz ev alacak olsaydınız neye bakardınız. Müşterilere sorulduğunda öncelikle evin sağlamlığının önemli olduğunu söylüyorlar. Ancak evi incelerken önce banyo mutfak gibi kısımlarının güzel olmasına bakıyorlar. Özellikle bayanların yaşam alanlarının çok geliştiği yerlere çok daha dikkat ediliyor.

Binanın sağlam olduğundan emin olmak içinse mutlaka konunun uzmanına başvurmak gerekiyor. 2001 yılında önce olup kullanma belgesi var ise baktıracağınız, evi alırken güven duymanızı sağlayacak birkaç şey vardır.
Projesini temin ediniz. Bir mühendis bulup proje incelensin ve projenin yeterli olup olmadığına bakın.
2001 yılından sonra deprem yönetmeliğinin uygulandığı illerde yapı kullanma iznini almış binalar için yöntem farklı. Mutlaka yapı denetim firmasını bulmanız ve projeleri temin etmeniz gerekiyor. Projelerin uygun olduğu kesindir çünkü onaydan geçmiştir.
Kullanma ruhsatı olmayan binaya kesinlikle girmeyin. Zaten kullanma ruhsatı varsa içine girip güvenle oturabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More