Teşrik Tekbirleri Nedir ?




Teşrik tekbirleri Kurban Bayramı arefe günü sabah namazından başlar, bayramın 4. günü ikindi namazına kadar (ikindi de dahil) devam eder.
Her farz namazın sonunda selam verdikten sonra teşrik tekbiri getirilir.
“Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi’l-hamd” diye tekbir getirilir ki, buna “teşrîk tekbiri” denir. Anlamı şöyledir: “Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Allah’tan başka ilâh yoktur. O Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Hamd Allah’a mahsustur”. 

Kurban Bayramı’nda teşrik tekbirlerini getirmek vaciptir. Camide bütün cemaat farz namazın ardından hep beraber tekbir getirirler. Evde tek başına kılan kadın veya erkek farketmez herkese bu vaciptir.
Diyelim ki 4 günlük bayram süresi boyunca kılamadığınız namazlar oldu. Bunlar bayram sonrasında bile kaza edilse namazın ardından getirilmesi gereken teşrik tekbirlerininin de kazası yapılması gerekiyor.
Teşrik tekbirleri Hanefi Meshebine göre vacip, şafi ve hanbeli meshebine göre sünnet, maliki meshebine göre ise menduptur.
Bu güzel bir adettir. Bu adeti Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’den beri uygulamaya devam ediyoruz. Tekrar hatırlatalım, arefe günü sabah namazından itibaren tekbir getirmeye başlarız ve bayramın 4. günü ikindi namazında bitiririz. (ikindi de dahil)


Teşrik Tekbirleri Nedir, Ne Vakit Söylenir? Mum Sema Teşrik Tekbirleri Nedir, Ne Vakit Söylenir? Mumsema islam Arşivi Teşrik Tekbirleri Nedir,
Devamını Oku: http://www.teknobook.net/2011/11/tesrik-tekbirleri-nedir-ne-zaman-getirilir.html#ixzz1clhrqLMN

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More