Coca-Cola'nın Gizli Formülü Nedir



Amerikan Firması Coca-Cola’ya milyar dolarlar kazandıran 125 yıllık gizli formül yeni yerine taşındı. 86 yıldır SunTrust Bankası’nda saklanan gizli formül, 125'inci yıl nedeniyle, Atlanta’da bulunan Coca-Cola Müzesi’ndeki yerini aldı.

Coca-Cola müzesi ziyaretçileri, gizli formulünün içinde bulunduğu kasayı yakından görebilecekler.




Coca-Cola’nın gizli formülünün taşınmasıyla ilgili düzenlenen törende konuşma yapan Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent, şunları söyledi:


CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..





"Gizli formül’ü Coca-Cola Müzesi’ne getirerek hem markanın zengin tarihini hem de gelecek nesillerdeki mutluluk dolu anları kutluyoruz. Böylece Coca-Cola’yı bugünlere getiren herkese bir kere daha teşekkürlerimizi sunuyoruz."



1925’TEN BU YANA SAKLANIYORDU 


Coca-Cola’nın mucidi Dr. John Pemberton, 1886 yılında, Coca-Cola’yı icat ettiğinde sadece birkaç kişinin bildiği gizli formülü yazılı bir belgeye dönüştürme gereği duymadı. 1891 yılında ise, iş haklarını satın alan Asa Candler Coca-Cola’nın tek sahibi oldu.



Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog Güncel Güncel Blogcu
1919 yılına gelindiğinde, Coca-Cola, Ernest Woodruff ve bir grup yatırımcı tarafından satın alındı. Satın alma işlemini finanse etmek isteyen Woodruff, banka kredisi teminatı karşılığında, Candler’in oğlu tarafından kaleme alınan Coca-Cola’nın gizli formülünün yazılı olduğu belgeyi bankaya teslim etti. Bu belge borcun ödendiği 1925 yılına kadar New York’taki Guaranty Bankası’nda bir kasada tutuldu.



Borcunu kapatan Woodruff gizli formülün yazılı bulunduğu belgeyi o zamanki adıyla Trust Company Bankası olan SunTrust Bankası’nda bir kasaya yerleştirdi. Coca-Cola Müzesine taşındığı bugüne kadar formülün yazılı olduğu belge aynı kasada saklandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More