Wikipedia Neden Kapandı





Dünya’nın en çok ziyaret edilen sitelerden biri olan Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales, ‘ansiklopedi’yi geçici bir süre için kapatmayı düşündüğünü açıkladı…
Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales, ABD senatosunda oylanacak olan Online Korsanlığı Durdurma Yasası’nın (SOPA) meclisten geçmesine karşı, protesto olarak “herkesin değiştirebildiği ansiklopedi”yi geçici bir süre için kapatmayı düşünüyor. Ama öncelikli olarak Wikipedia kullanıcılarının düşüncelerini duymak istiyor.

Wales, kişisel Wikimedia blog’unda şunları söylüyor : “Benim kişisel görüşüm, bu durumda bir toplu grevin gerekliliği yönünde. İtalya’da da bu şekilde kazanmıştık.” Hatırlanacağı gibi, bir süre önce İtalyan Wikipedia tarafında da benzer bir olay yaşanmıştı.
Aslında Wales bu tepkisinde yalnız da değil; SOPA’ ya Rupert Murdoch ve Elektronik Özgürlük Vakfı gibi karşıt görüşler giderek artıyor. Bu da, Amerikan Senatosu’nu oylamaya gitmeden önce iyi düşünmek zorunda bırakıyor.
SOPA’yı savunanlar ise, bu yasanın kesinlikle gerekli olduğunu ve internetin yetkisiz kullanımlara karşı kendilerini ve diğer insanları korumak için kullanılması gerektiğini savunuyor.

Güncel Blog Sayfası Online Tv Sayfası Canlı Maç Seyret Ödev Sitesi Yemek Tarifi Bedava Backlink Cep Telefonu Free Backlink SEO Yarışmaları Memur Blog Güncel Güncel Blogcu

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More