Kasım Ayı Memur Alımları 8.234 Kadro

Kasım Ayı Memur Alım Kılavuzu 8.243 Kadro Branş Sayıları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Kasım Ayı içerisinde 8243 memur alımı.

Merak Ettiniz Mi? Dünyada Kaçıncı Kişiniz?

Bilmem hiç merak edeniniz oldu mu? Ben doğduğumda dünyadaki kaçıncı kişi idim.Ya da benden önce kaç kişi dünyaya geldi. Bir başka soru ise ortalama kaç yaşında öleceğim?

En Güncel Memur Maaşları

Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının 2012 Memur Maaşları ve İmkanları

Türkiye ve Dünya Haritası 3 Boyutlu

Tam Ekran / Google Map Haritası, Türkiye ilçe Haritaları ve Cadde Sokak sorgulama imkânı, Mesafe - Alan ölçümü, Yol Tarifi, Rakım ve koordinat belirleme ve Dünyanın tüm ülkelerinin 3 Boyutlu Görüntülerine Hayran Olacaksınız

SEO Yarışması

Telemarketingürünleritürkiyesatışlideritvshopsanalmağazacılık kelimesinde Googlede ilk sırada çıkan kişi yarışmayı kazanacak

ÖSYM 2012 Sınav Takvimini Açıkladı

ÖSYM’nin açıkaldığı sınav takviminde 28 sınav yer alıyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre sınav takviminin güncel gelişmelere göre değişebileceği

Ehliyet Sınav Soruları ve Cevapları

22011 yılının 5. ve son ehliyet sınavı 10 Aralık 2011 Cumartesi günü yapılacak. Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayı Sınavı

Sümela' nın Şifresi İzle

Filmde, “halk kahramanı” Temel, az bilinen bir sır olan Sümela’nın sırrını çözmeye çalışacak.İşte Detaylar

2011-2012 Eğitim Yılında Burs Veren Kurumlar

2011-2012'de üniversite öğrencilerine burs verecek kurumlar. 2011-2012 Burs başvuruları. 2011-2012 Özel burslar ve iletişim.

Window 7, XP'nin Gerisinde Kaldı

Windows 7'nin satışa sunulmasının ardından geçen 18 ayda Microsoft, 350 milyon adet lisanslı Windows 7 satmayı başardı.

Karışık Tepsi Pizzası


Malzemeler :


* 2,5 Su B. Söke Buğday Unu
1 Su B. Söke Tam Buğday Unu
Yarım P. Yaş Maya
1 Çay B. Zeytinyağı
1 Çorba K. Kekik
Alabildiği Kadar Su
Tuz
* Sosu İçin:
3 Çorba K. Kırmızı Biber Püresi
1 Çorba K. Domates Salaçsı
3 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
Zeytinyağı


Tuz, Karabiber
* Üzeri İçin:
Sucuk
Zeytin
Mısır
Brokoli
Kaşar Peyniri
Tulum Peyniri

Hazırlanışı

Karıştırma kabına unu ve ortasına mayayı koyun. Unun orta kısmını havuz gibi açın ve mayanın üzerine sıvıyağı dökün. Kenarlara tuz ve kekik serpin. Ortadan mayayı eriterek karıştırmaya başlayın. Ara ara su ekleyerek yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Hamur tepside mayalanırken sosu hazırlayın.Biber püresini, salçayı, sarımsağı, fesleğen yapraklarını, sıvıyağı ve karabiberi doğrayıcıdan geçirin. Katı olursa içine biraz su katın. Elde ettiğiniz sosu hamurun üzerine sürün. Kaşar peyniri rendeleyin, sucuğu dilimleyin. Brokoliyi ve çekirdeği çıkarılmış zeytinleri doğrayın.

Tulum peyniri de küp küp doğrayın.Pizza hamurunun üzerine sosu sürdükten sonra sırasıyla; kaşar peyniri, sucuğu, mısırı ve zeytinleri koyun. Kenarlara brokolileri dizi. En üste de tulum peynirleri dizin. Bir süre tepside bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası


Malzemeler:

2 Su B. Un
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
2 Çorba K. Sirke
1 Fiske Tuz



Açmak İçin:
Nişasta

Üzeri İçin:
Antep Fıstığı
100 Gr. Tereyağı
Yarım Çay B. Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı :
Bir kabın içinde un, süt, yağ, yumurta, sirke ve tuz karıştırılır. iyice yoğrulur. hamur 8 beze halinde bölünür. Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır.

Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır. Ardından ikiye bölünür. (Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz.) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur.

Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır. Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur. Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir.

Güllaç Tarifi


Malzemeler:

10 yaprak güllaç
2,5 lt. süt
2,5 su b. toz şeker
1 su b. pudra şekeri
1 su b. hindistan cevizi
1 su b. file badem
yeşil fıstık
kiraz şekerlemesi
gül suyu



Hazırlanışı:
Sütü tencereye alın. Toz şekeri ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Ilıktan biraz daha sıcak olunca altını kapatın. Parmağınızı yakmamalı.
Çay bardağını çeyreği kadar gül suyu ekleyerek karıştırın. Güllaç yaprağının parlak tarafı üste bakacak şekilde yuvarlak tepsiye yerleştirin.

4 tane yaprağı zemine koyduktan sonra kepçeyle sütü üzerine gezdirin. Her yaprağın üzerine sütü gezdirin. 4 kat yerleştirdikten sonra pudra şekeri, hindistan cevizi ve file badem serpin. Üzerine 3 kat yaprak daha yerleştirin. Her katın arasına sütü gezdirin. Tekrar hindistan cevizi, file badem ve pudra şekeri serpin. Son 3 katı da aralarına süt dökerek yerleştirin. Her katı yerleştirdikten sonra elinizle hafifçe bastırın. Kalan pudra şekerini en üste serpin. Üzerine sütlü karışımın kalanını dökün.Üzerini nar ve kiraz şekerlemesiyle süsleyebilirsiniz.
samanyoluhaber.com

TAVUKLU BEZELYE ÇORBASI


Malzemeler :

1 parça tavukgöğsü
3 çorba k. un
1 su b. süt
1 su b. bezelye
Tavuk suyu
Tarhun otu
Sıvıyağ


Hazırlanışı :
1 parça tavuk göğsünü haşlayın.Haşlanan tavuk göğsünü küp olarak esin.Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine un ilave edin ve unu kavurun.Un kavrulduktan sonra üzerine tavuk suyu ve 1 su bardağı sütü alın.

Karıştırmaya devam edin.Daha sonra üzerine tavuk etini ilave din.Daha sonra tencereye sıcak su ilave edin çorbayı pişirmeye başlayın.Çorbayı servis tabağına alın.Üzerine tarhun otu ilave edip sıcak olarak servis edin.
samanyoluhaber.com

Manisa Kebabı Tarifi


Malzemeler :

Krep İçin :
2 su b. un
3 yumurta
1 su b.sıvıyağ
2 su b.süt
Tuz



İç Harcı İçin:
400 gr.kuzu eti
2 soğan
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çorba k.domates salçası
1 kase mantar
Tuz
Karabiber
Sade organik taze kekik
Su

Hazırlanışı:
İç harcı için kuzu etini tencereye alarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Etler sulanıp tekrar suyunu çekmeye başlayınca üzerine soğan ve mantarı ekleyin.

Bir süre kavrulduktan sonra üzerine salça ve defne yaprağını da ekleyin. Krebi için yumurtaları karıştırma kabına alın. Üzerine süt, sıvıyağ, tuz ve unu alarak çırpın. Krepleri pişirdikten sonra tezgaha yayın. ÜZerine hazırladığınız iç harcı paylaştırarak kapatın. Fırın tepsisine dizerek üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyarak 180 derecede pişirin.
samanyoluhaber.com

BADEM TATLISI


Malzemeler :

3 yumurta
1 su b.pudra şekeri
250 gr.margarin
1 çay b.irmik
1 çay b.toz badem
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
alabildiği kadar un



Üzeri için:
bütün badem

Şerbeti için:
4.5 su b.toz şeker
4.5 su b.su
yarım limon

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına margarini alarak elinizle yumuşatın. Ardından üzerine yumurtaları da kırarak karıştırın. (bir sarıyı ayırın). Daha sonra üzerine toz badem,çorba k. söke un, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ayarlayıp yuvarlanabilir kıvama gelince badem şeklini verip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, birer badem batırın. Bir süre beklettikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.

Bu arada şerbetini hazırlayın. Pişen sıcak tatlının üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti döküp çekene kadar bekleyin.
samanyoluhaber.com

Sadrazam Lokumu


4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması  için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt

Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizi

Tavuk Kümeste


Malzemeler :

3 Su B. Pirinç
3 Su B. Su
1 Çay B. Sıvıyağ
Sade Organik Tuz
Köftesi İçin:
Yarım Kg. Kıyma
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
Tuz
Karabiber
Kimyon
10 Haşlanmış Bıldırcın Ya Da Tavuk Yumurtası
Bahçesi İçin:
Dereotu
Maydanoz

Hazırlanışı
Köftesi için bir kaba yarım kg.kıymayı alın.Üzerine 2 dilim bayat ekmek içi,1 adet soğan rendesi ,2 diş sarımsak tuz,karabiber ve kimyon ilave edin ve köfte harcını yoğurun.
10 adet bıldıcın yumurtasını haşlayın.Köfte harcından parçalar kopartın ve elinizle açın. köfte harcının içine haşlanan bıldırcın yumurtalarını alınve kapatın ve elinizle yuvarlayın. Tavaya sıvıyağı alın ve köfteleri kızartın. Pilavı için tencerye sıvıyağı alın. Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edinve kavurun.
Daha sona üzerine ıcak su ilave edin ve pilavı pişirin. Servis tabağına ince kesilmiş olan maydanozu ilave edin. Pişen pilavı yuvarlak bir cam kaba alın ve ters çevirip servis tabağının ortasına alın. Pilavın kenarlarına köfteleri ilave edin ve servis edin.

Büzgülü Börek


 
Mini fırın tepsisi için)

* 2 adet yufka
* 1/2 su bardağı süt
* 1 adet yumurta

* 5 yemek kaşığı sıvıyağ
* 150 g peyaz peynir
* Susam ve çörekotu


Yapılışı:
Bir kasede süt, yumurta ve sıvıyağı çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım yufkayı tezgaha serin, üzerine fırçayla sütlü karışımdan sürün ve beyaz peynir ufalayın. Yufkanın iki uzun kenarını biraz içe doğru katlayıp büzdürün. 4 parçaya kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Böreğin üzerine kalan sosu da sürüp, susam ve çörekotu serpin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Kadayıflı Muhallebi


Malzemeler:

Kreması için:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • Arzuya göre vanilya sekeri
  • 1 paket krem şanti (burada kaymak diye geçiyor sulu bir karışım)



Kadayıflı katı için:
  • 250 gram hazır pişmiş kadayıf (bu kadayıf kavrulmuş oluyor normalde sadece üzerine şerbet döküp yediğin kadayıf olacak)
  • 2 kaşık tereyağ
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı ceviz (iri çekilmiş olacak)
Yapılışı
Krema için krem ianti hariç hepsini bir tencereye döküp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine krem şantiyi döküp mikserle iyice çırpıp, soğumaya bir kenara bırakın.

Bir kabın içine kadayıfları elinizle iyice kırın ve küçük küçük parçalar haline getirin.
Sonra bir tavaya tereyağı eritip üzerine iri kıyılmış cevizleri de koyup pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Ocağın altını kapatıp üzerine şekeri döküp iyice karıştırın.

Sonra büyük dikdörtgen borcamı alıp altına kadayıflı karışımın yarısını dökün. Sonra muhallebinin tümünü güzelce yayın ve bunun üzerinede kadayıflı karışımın öbür yarısını yayın.

Soğumaya buzdolabına saklayın ve afiyetle yiyin.

lezzetbahceniz.blogspot.com

Kabak Tatlısı


Malzemeler:

  • 1 su bardağı şeker
  • 700 gr.bal kabağı
  • Kaymak (süslemek için)


Hazırlanışı:
Kabakları istenilen ölçüde kesip güzelce yıkayın. Pişireceğiniz kaba dizip üstüne şekeri dökün ve l saat kadar bekletip kendi suyuyunu salmasını bekleyin.Ağır ateşte 20 dakika pişirin.Kabak çabuk pişen bir tatlı olduğu için hızlı ateşte pişirirseniz dağılır.Soğuduktan sonra servis kabına alıp ister kaymak, ister ceviz, isterseniz hindistan ceviziyle süsleyin.

Cevizli Lokum Tatlısı


Malzemeler

1.aşama:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 kibrit kutusu kadar margarin

2.aşama:
Sade krem şanti 1 paket
1 çay bardağı süt (veya bir paket çiğ pasta kreması)
Ayrıca bol hindistan cevizi rendesi ile dövülmüş ceviz
İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz taneleri veya dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı:
Önce süt,toz şeker,vanilya ve unu bir tencerede iyice çırpıp sonra ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpıcı ile karıştırıp pişiriyoruz. Ocaktan indirmeden önce margarin yada tereyağını ekleyip karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Ocaktan aldığımız muhallebimizi 5 dakika mikserimizin yüksek devrinde çırpıyoruz. Fırın tepsisine bolca hindistan cevizi rendesi serpiyoruz ve üzerine muhallebimizi döküyoruz. Sonra o soğurken kremamızı hazırlıyoruz. Soğumuş muhallebimizin üzerine kremamızı döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca kare kare pasta gibi dilimleyip ortalarına dövülmüş ceviz koyuyoruz. Sonra bu dilimleri rulo yapıp üzerine birer tane ceviz yada antep fıstığı serpip servis tabağına alıp soğuk servis yapıyoruz.

Bayramda İkramlık Çikolatalı Toplar


  • 1 su bardağı krema
  • İnce kıyılmış 300 gr. bitter çikolata
  • 1 paket çikolatalı gofret
  • 1 su bardağı ceviz
  • Üstü için süs renkli şekerler, hindistan cevizi v.s.



Yapılışı
1- Sos tavasında kremayı ısıtın. Kaynasın ama fokurdamasına izin vermeyin. Ocaktan alın. Geniş bir kabın içine ince kıyılmış çikolata parçalarını koyun. Ocaktan aldığınız kremayı üzerine boşaltın. ve çikolata tam anlamıyla eriyene kadar karıştırın.
2- Çikolatalı gofretleri ve cevizi rondoya koyun. Ve ince şekilde çekin. (Gofretin kaç adet olacağını söyleyemiyorum. Çikolataya eklerken siz ne kadar gofret koymanız gerektiğini göz kararı karar vereceksiniz.)
3- Çikolatayı bir saat boyunca ara ara karıştırarak soğumasını ve yoğunlaşmasını sağlayın. Küçük bir tabağa 4-5 kaşık ayırın.
4- Çikolatanın içine çekilmiş cevizi ve gofreti ekleyin. Karıştırın.
5- Gofret karışımlı çikolatayı buzdolabına koyup 30 dakika dinlendirin. Elinizle alıp şekil vereceğiniz kıvama gelmesi gerekir. Eğer yumşaksa biraz daha gofret parçası koyun. Küçük toplar yapıp küçük tabağa ayırdığımız çikolataya bandırın arkasına pipet takıp tabağa alın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Pipet yerine (Pipet renkli ve sevimli bir görüntü oluşturuyor) kürdan ya da çöp şiş takabilirsiniz. bayramda çocukların çok hoşuna gidecektir.
missgibi.com

Katlı Açma


Malzemeler:


  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 bardak süt (1 bardağı mayayı eritmek için ılıtılacak)
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 kiloya yakın un
  • 1 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • 1 paket yumuşak margarin
  • susam




Yapılışı:
Sütün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritin,unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıp diğer malzemeleride koyup hamuru yoğurun.hamuru önce 2 ye sonrada her bezeyi 6 ya bölüp 12 beze elde edelim 1 paket margarinide 10 parçaya bölüp 6 bezeyi tabak kadar açıp 5 katına margarin sürüp en üste sürmeden 6 katı birden açın sigara böreği gibi kesip malzemeyi koyup kıvırın aynı işlemi diğer 6 bezeyede uygulayıp tepsiye dizin 1 saat kadar beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp susam ekip fırınlayın.

dilekkmutfakta.blogspot.com

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More