Saatler Ne Zaman Geri Alınacak 2012




Öğrencilerin mağdur olmaması için ileri saat uygulamasını öne alıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ileri saat uygulamasına 25 Mart Pazar günü geçilmesi için tasarıyı hazırlayıp Bakanlar Kurulu'na gönderdi.

Saatlerin 1 saat ileri alınacağı 31 Mart tarihinin 1 Nisan'da yapılacak Yükseköğretime Geçiş (YGS) sınavına denk geldiği için böyle bir uygulamaya gidildiği öğrenildi.


Böylece öğrencilerin saat karışıklığının neden olabileceği mağduriyetlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Taslakta, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatlerin 25 Mart 2012 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınması, 28 Ekim 2012 tarihinde ise 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması bilgisine yer veriliyor.

CUMARTESİ MESAİSİ YOK

Saat dilimi olarak Türkiye’nin yılın 7 ayında 45 derece Doğu Boylamı, 5 ayında 30 derece Doğu Boylamında bulunması yerine, sürekli olarak 45 derece Doğu Boylamında yer almasını değerlendiren Yıldız, yaz saatinde kalıcı olunması halinde ortaya çıkacak sonuçları da değerlendirerek, mesai saati değişikliğinin de ancak bu şekilde gündeme gelebileceğini, bunun kararını ise ilgili bakanlığın vereceğini vurguladı. Cumartesi mesaisinin tekrar geri geleceğiyle ilgili hiçbir şekilde açıklaması olmadığını dile getiren Yıldız, bu konudaki görüşleri üzerine bu uygulamanın 70 ve 80’li yıllarda Türkiye’de uygulandığını, ancak daha sonra vazgeçildiğini söyledi.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More