Yaz İçin Cilt Bakımı Önerileri



Yaz İçin Cilt Bakımı Önerileri
Yaz İçin Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Sevgili hanımlar Tam yaz arefesinde baştan aşağı yaz bakımı yapmaya ne dersiniz.Evet yaza kusursuz bir giriş yapmak için bazı dikkat edilmesi gerekenler.

Öncelikle yemek yeme alışkanlığınızdan başlıyalım Porsiyonlarınızı mümkün olduğu kadar küçük tutmaya özen gösterin.


Yaza girmeden önce posa tüketimini artırmanızda yarar var. Meyve ve sebzeleri bol tüketmeyi, meyveleri mümkünse kabuklarını soymadan yemeyi tercih edin.

Kilolu kişi, ya hiç egzersiz yapmıyordur, ya da yağlı, şekerli besinlere, karbonhidrata, hamur işlerine fazla düşkündür… Yediklerini olması gereken sınırda tutabilen, düzenli olarak egzersiz yapan herkes, azar azar da olsa sağlıklı bir şekilde kilo verecektir. Haftada en fazla 1 ya da 2 kilo gibi… Özellikle yazın su tüketimi çok önemlidir.

Saçlarınızın uçlarından en az 1 cm. olmak üzere kestirmelisiniz. Böylece saçlarınızın yıpranmış ve ölü uçlarından kurtulacak ve daha sağlıklı uzamalarına olanak vereceksiniz.

Saç kesiminin ardından gelen aşama, saçlarınızı canlandıracak ve nemlendirecek olan nem maskesi yapmak. Bu işlemi profesyonel ürünlerle kuaförünüzde yaptırmanız en sağlıklısıdır.

Yaz boyunca saçlarınızı güneşten korumak için, bu kez de güneş nedeniyle kurumasını engellemek için güneş koruma spreylerini kullanmalısınız. Ölü Hücreleri Yok Edin!

Güneşin zararlı etkilerinden cildinizi korumak için, dışarı çıkarken yüzünüze mutlaka koruma faktörlü bir nemlendirici ya da güneş losyonu uygulayın.

Yazın Cilt Sağlığınız İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz

*Açık renkli ve koruyucu tarzda giyinilmeli.
* Güneş gözlüğü kullanılmalı.
*Geniş kenarlıklı şapkalar kullanılmalı.
*UV ışınlarının en yoğun olduğu 11:00 – 13:00 saatleri arasında gölgede kalmaya özen gösterilmeli
* Güneşe çıkmadan yarım saat önce güneş koruyucu krem sürülmeli.
* 6 aydan küçük bebekler uzun süre güneşte bekletilmemeli.
* Güneşten korunmaya erken çocukluk yaşlarında başlanılmalı.
* Deri kanserinin riskini azaltmanın ve deri yaşlanmasını önlemenin en doğru yolu bilinçli güneşlenmektir.
* Yaz mevsiminde güneş ışınları, deniz, havuz gibi nedenlerle yıpranan cilde özel bir bakım uygulanmalı.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More