iPhone 5 Sürpriz Özellikleri ve Fiyatı




Nintendo, LG ve HTC, 3D teknolojisini kullanan cihazlarını halihazırda kullanıcılarına sunmuş durumda. Nintendo 3DS ile kullanıcılar 3 boyut keyfini el konsolu içinde yaşarken, LG ve HTC'nin 3D kameralı telefonları da 3 boyutlu çekim yapılabilmesine olanak veriyor.

Peki Apple 3D üzerine bir çalışma yürütüyor mu? Bu konuda bugüne kadar internete sızan bir gelişme yaşanmamıştı; bugüne kadar...

2011 yılında çıkacağı söylentilerine rağmen maalesef Apple firması iPhone 5 yerine iPhone 4S ‘ i duyurdu.

Fakat iPhone 5 hala akıllarda. Biz bu yıl ortalarında, Ağustos ayı gibi piyasaya verileceğini düşünüyoruz. Bu yüzden en son iPhone 5 söylentilerini derledik ve aşağıda sizin bilgilerinize sunuyoruz.

iPhone 5 Piyasaya Çıkış Tarihi

Apple ‘ın iPhone ürün duyurma periyodunu göz önüne aldığınızda yeni iPhone 5 ‘in 2012 yılının 3. çeyreğinde piyasaya sürülmesini bekliyoruz. Apple ‘ ın uluslarası ürün tanıtım toplantıları her nekadar Haziran ayında yapılıyor olsa da bu ürün için yaz sonunu bekleyeceğiz gibi geliyor.

3D TEKNOLOJİSİ

Apple'ın telefon veya tabletlerinde kullanılmak üzere 3D teknolojisi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yüz tanıma teknolojisine de sahip olması beklenen yeni iPhone kamerasında 3D teknolojisinin de yer alması bekleniyor. Apple'ın son zamanlarda 3D'yi düşündüğünü ise internete düşen ve henüz Apple tarafından açıklanmayan patenti gözler önüne serdi.



Apple iPhone'un yeni modeli iPhpne 5 haftaya basına açıklanacak. Ancak merakla beklenen telefonun fiyatı ve bazı özellikleri hakkında internette sızıntı bilgilere rastlamak mümkün.

Engadget sitesinde yer alan bir haberde, kontratlı internet ve konuşma paketleri sunan Cincinatti Bell adlı firmanın internet sitesinde henüz yayına verilmeyen bir taslak sayfanın görüntüsü yer aldı. Sayfada, fotoğrafı henüz konmamış iPhone 5'in 32GB bellekli modeli için 639.99 dolar fiyat görünüyor.

Sayfada iPhone 5'in 8MP kameraya, 4 inç ekrana ve 4G hızında bağlantıya sahip olacağı bilgisi de yer alıyor.

Geçen yıl iPhone 4 piyasaya çıktığında, 32GB bellekli 3G modelinin kontratsız fiyatı 539 dolar olarak açıklanmıştı.

Sitedeki taslak sayfalardan bir başkasındaysa, çıkıp çıkmayacağı çok tartışılan iPhone 4S modeline ait bilgiler var. Buna göre iPhone 4S'in 16GB bellekli modelinde 5MP kamera, 3.5 inç ekran ve yeni A5 işlemci bulunuyor. Fiyatıysa taslak sayfada kontralı olarak 99.99 dolar olarak verilmiş.

Apple geçtiğimiz hafta, üzerinde "Haydi iPhone konuşalım" ifadeasi yer alan bir davetiye göndererek ABD basının 4 Ekim'de basın toplantısına çağırdı. iPhone 5'in tanıtılmasının beklendiği toplantı, bu kez San Francisco'da değil, firmanın Cupertino'daki merkezinde yapılacak.

Toplantıda iPhone 5 ile birlikte Apple'ın yeni işletim sistemi iOS5'in duyurulması bekleniyor.

Uzmanlar iPhone 5'in daha büyük bir ekrana ve daha yüksek çözünürlüklü bir kameraya sahip olacağı konusunda hemfikir. iPhone 5, Apple'ın Steve Jobs sağlık nedenleriyle CEO'luktan ayrıldıktan sonra piyasaya sürdüğü ilk önemli ürün olacak.

Apple son modeli iPhone 4'ü 2010 yılının haziran ayında çıkartmıştı. iPhone'un başarısı Apple'ı dünyanın bir numaralı akıllı telefon üreticilerinden biri haline getirdi. Sadece geçtiğimiz üç ayda 20 milyondan fazla iPhone satışı yapıldı.

iPhone 5 Özellikleri

Mobil yonga tasarım uzmanı ARM ‘ nin (Bir Apple iştiraki) şuanki geliştirdiği işlemcilere bakarak yeni iPhone 5 ‘ in dört çekirdekli bir işlemci ile duyuralacağını söyleyebiliriz. Büyük ihtimalle de Apple A6 olarak adlandırılan bir işlemci ile. 2012 yılı içerisinde başka 4 çekirdekli işlemcileride göreceğiz, bu sebeple iPhone 5 ‘in de 4 çekirdekli işlemciye sahip olacağını söylememiz sürpriz olmayacaktır.



iPhone 5 4G / LTE destekleyecek

Halihazırda Amerika da bir çok cep telefonu markası 4G destekleyen telefonları duyurldu. Yeni iPhone 5 ‘ inde 4G / LTE yani 4. nesil kablosuz iletişim standartını destekleyeceği şimdiden aşikar. Fakat Amerikada bile 2013 yılında yaygınlaşması beklenen 4G nin ülkemizde nezaman hayata geçeceği ise biraz tartışılır.



Steve Jobs ‘ un iPhone 5 Mirası

Bir çok teknoloji sitesi, Steve Jobs ‘un çok farklı bir dizanyna sahip olacak yeni iPhone 5 üzerinde çok sıkı bir şekilde çalıştığını bildirmişti. Bununla birlikte, iPhone 4S in iPhone 4 ile çok benzerlik içermesi de Steve Jobs ‘un çok özel bir şey üzerinde çalıştığının da bir göstergesi olabilir.

The Wall Street Journal ‘ ında daha önce bildirdiğine göre; Apple yeni model bir iPhone üzerinde çalışıyormuş. Bu bilgiyi şirket içerisinden birisi telefon ile haber vermiş. Bu kişinin bildirdiğine göre 5. nesil iPhone şuan piyasada olan iPhone ‘ lardan tamamen farklı bir yapıya sahip olacakmış.



iPhone 5 ‘ in Ekranı

Çeşitli kaynaklar iPhone 5 ‘ in daha büyük 4 inç ekrana sahip olacağını iddia ediyorlar. Bununla birlikte 23 Mayıs 2011 tarihinden yeni iPhone 5 ‘ in kavisli bir ekrana sahip olacağı söylentileride çıkmıştı. Hatta bu kavisli ekran camlarını kesmek için çok pahalı olan cam kesme makinelerinin bile alındığını iddia etmişlerdi. Ve Mart 2012 tarihinde de yeni söylentilere göre iPhone 5 ‘ in 4.6 inç retina ekrana sahip olacağı iddia edildi. Bakalım bekleyip göreceğiz.



iPhone 5 Dijital Cüzdan

Yeni iPhone 5 ‘ te dijital ödeme teknolojilerinin de olacağı belirtildi. Buna göre artık kredi kartı veya banka kartı taşımaya gerek kalmadan iPhone 5 ‘ iniz ile alışveriş de yapmanız mümkün hale gelecek gibi görünüyor. Ayrıca 24 Haziran 2011 tarihinde Google Wallet mobil ödeme platformunun iPhone 5 ‘ in yeni özelliklerinden birisi olabileceği de duyurulmuştu.


iPhone 5 Yeni Dizayn

iPhone 5 Yeni Dizayn



iPhone 5 Kamera Özellikleri

Kaynaklar yeni iPhone ‘ un 8 MP ‘ lik bir kameraya sahip olacağını öne sürüyorlar. Gerçekten de Sony firması Apple için daha küçük boyutlarda arkadan aydınlatmalı 8 MP ‘ lik yeni bir kamera geliştirdiğini Ocak 2012 tarihinde duyurdu.



iPhone 5 Fiyatı

Yeni iPhone 5 iddia edildiği gibi iPhone 4S ‘ den devrimsel nitelikte daha ileri bir model olacaksa fiyatının da bir miktar yüksek olacağını söyleyebiliriz. Ürünün fiyatının yurtdışında 500 Sterlin civarında olması beklenmekte ki bu rakam 1.500 lira civarında bir rakama tekabül etmektedir. Ama Türkiye fiyatlarının yurtdışı fiyatlarında pahalı olacağını hepimiz biliyoruz. Yeni iPhone 5 ‘ in fiyatının başlangıç için 2.200 – 2.500 lira arasında olacağını ve zamanla bu fiyatın 1.500-.1800 lira arasına düşeceğini söyleyebiliriz.

http://www.haber365.com/Haber/iPhone_5e_Surpriz_Ozellik/


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More