İTÜ Robot Olimpiyaları




İTÜ Robot Olimpiyaları
İTÜ Robot Olimpiyaları 2012(İTÜRO 2012)’nin programı netleşiyor!
12 – 13 – 14 Nisan tarihlerinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür merkezi’nde düzenlenecek olan İTÜRO 2012, yarışma , panel, seminer ve söyleşiler sayesinde katılımcıların yurtiçi ve yurtdışından; öğrenci, akademisyen ve sanayi temsilcileri ile bilgi alışverişinde bulunmasını sağlayarak robotik meraklılarını bir araya getirecektir. Geniş bir yelpazede tartışmaya fırsat vererek robotiğin mercek altına alınacağı seminer, panel ve söyleşi konu ve konukları şu şekilde olacaktır.

SEMİNERLER
Prof. Dr. Michael Beitelschmidt - "Hands-on Training on LEGO - Mindstorms Robots for Mechatronics First Year Students" konulu seminerini verecek. TU Dresden Mekatronik Anabilim Dalı'na hazırlık amaçlı uyguladıkları ve bir nevi robotiğe giriş uygulaması niteliğindeki eğitim ile ilgili bilgi verecek. Yrd. Doç. Dr. Hülya Yalçın, "Yapay Görüntüleme Sistemleri" konulu semineri ile İTÜRO'da olacak. Sn. Yrd. Doç. Dr. Hülya Yalçın, robotik alanında önemli gelişmelere öncü olabilecek yapay görüntü sistemleri ile ilgili deneyimlerini aktaracak.
SÖYLEŞİLER
2011 Eurobot Competitions üçüncüsü TU Dresden Eurobot Takımı "Eurobot Söyleşisi" ile İTÜRO 2012'de. Avrupa'nın en itibarlı robotik yarışmalarından olan Eurobot yarışmasının 2011 yılındaki üçüncüsü TURAG ile yarışmaya hazırlık süreci ve başarı öyküleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek. Sn. Engin Aygün, "Su Altı Görüntüleme Robotları" konulu söyleşisi ile İTÜRO 2012 katılımcıları arasında olacak.
PANEL Bu yılki panelde "Türkiye'de Robotiğin Yol Haritası" tartışılacak. Türkiye’nin robotikle ilgili planları nedir, planları gerçekleştirmek için ne gibi çalışmalar yapılıyor sorularının cevapları aranacak. Sorular ve çözümler için alanlarında otorite kabul edilen isimler olacak. Prof. Dr. Levent Akın, 2011 ayağı 5 – 11 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen ve robotik alanında dünyadaki en prestijli organizasyon olarak kabul gören RoboCup etkinliğinin Organizasyon Komitesi Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Sn. Akın panel moderatörü olarak yer alacak. Prof. Dr. Erol Uyar, 9 Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinden Sn. Erol Uyar çalışmaları ışığında Türkiye’deki robotiğin geleceği konusundaki görüşlerini paylaşacak. Prof. Dr. Ahmet Kuzucu, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kuzucu çalışmalarından edindiği deneyimleri katılımcılara aktarırken Türkiye’de robotiğin geleceği adına yapılabilecek çalışmalar için öngörülerini aktaracak.

Kaynak: http://www.seriiilan.com/index.php/teknolojihaberleri/101-iturobotolimpiyatlari

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More