Şehriyeli Tavuklu Güveç
Şehriyeli Tavuklu Güveç |
Malzeme Listesi:
- 500 Gr. Tavuk But
- 1 Pk. Mantar
- 2 Havuç
- 2 Patates
- 2 Soğan
- 3 Diş Sarımsak
- 2,5 Su B. Arpa Şehriye
- Yarım Kavanoz Domates Sos
- 1 Tutam Biberiye
- Tane Karabiber
- Sıvıyağ
- Su
- Tuz
Hazırlanışı:
Tavuk butları iri bir şekilde doğruyoruz. Güveç kabına sıvıyağ döküp şehriyeyi ekliyoruz. Mantar ve havucu doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Tavuğu ekleyip kavurmayaya devam ediyoruz.
Tane karabiber ekliyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayıp katıyoruz. Patatesi soyup doğruyoruz. Güveç kabınde şehriyeler kavruduktan sonra patatesi katıp karıştırıyoruz. Sotelenen tavuk ve sebzeleri güveç kabına döküyoruz.
Tuz, tane karabiber, biberiye ve sıvıyağ biraz daha sıvıyağ ekliyoruz. Üzerine domates sosunu döküyoruz. Biraz sıcak su döküyoruz.
Kapağını kapatıp 1-2 dakika ocağın üzerinde durduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Posted in: ETLİ YEMEK VE KEBAPLAR,SEBZE YEMEKLERİ
Bu yazı;
ETLİ YEMEK VE KEBAPLAR kategorisine eklenmiştir,SEBZE YEMEKLERİ kategorisine eklenmiştir. Bu ve buna benzer yazılardan ilk senin haberin olsun istersen ücretsiz Takipçimiz olabilirsiniz , ayrıca istersende bu yazıya 1 yorumda sen yapabilirsin!
0 yorum:
Yorum Gönder