Sportoto Süper Final Maçları ve Tarihleri



Türkiye Futbol Federasyonu, sezon sonunda uygulanacak ve Süper Lig şampiyonu ile Avrupa kupalarına katılacak takımları belirleyecek karşılaşmaların ismini “Süper Final” olarak değiştirdi.Spor Toto Süper Lig’in 8 Nisan 2012 Pazar günü sona erecek 34 haftalık periyodunun ardından başlayacak olan Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda ligi ilk dört sırada bitiren takımlar yer alırken Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda ise ligi 5.,6.,7 ve 8. sırada bitiren takımlar bulunacak.


Süper Final maç tarihleri şöyle:

1. HAFTA: 14-15 Nisan 2012
2. HAFTA: 21-22 Nisan 2012
3. HAFTA: 28-29 Nisan 2012
4. HAFTA: 2-3 Mayıs 2012
5. HAFTA: 5-6 Mayıs 2012
6. HAFTA: 12-13 Mayıs 2012

İşte bu talimatlar…
CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..

Süper Lig’de 2011-2012 sezonu içinde görülen kartların tamamı Süper Final’e taşınmayacak. 34. haftada görülen sarı kartlarla cezalı pozisyonu varsa SüperFinal’de sıfırlanacak. Atılan ve yenen goller de sıfırlanacak. Tüm takımlar SüperFinal’e eşit fakat normal sezonda kazanılan puanın yarısıyla başlayacak…
Ligin 34. haftasında 4. sarı kartını gören futbolce cezalı olacak mı?
2011-2012 sezonunun 34. haftasında bir oyuncu ligdeki 4. Sarı kartını görüp cezalı duruma düşe de bunun hiçbir hükmü olmayacak. Yanı geçersiz olacak. Bu oyuncu da Süper Finale sıfır sarı kartla başlamış olacak. Talimatlar gereği 4 sarı kart gören bir futbolcu otomatikmen talimatlar gereği bir maç oynamamacezası alması gerekirken, son hafta olduğu için ne Süper Finale ne de önümzdeki sezona devretmeyecek.
Çünkü Disiplin Talimatının “sarı kart uygulamaları” başlıklı 95.maddesinin 5. Bendinde “Bir ligde çift devreli lig usulü oynanan müsabaka veya kademelerden sonra ayrıca kademe olduğu takdirde, çift devreli lig usulü müsabakalarda görülen sarı kartlar ve cezalar sonraki kademelere taşınmaz” diyor.
Ligin 33 ve 34. haftasında görülen kırmızı kartlar ne olacak?
Ligde kırmızı kart görerek ceza alan oyuncuların cezaları Süper Finale devredecek. Mesela ligin son haftasında çift sarı karttan kırmızı kart görenoyuncu da yine talimatlar gereği Süper Final maçının ilk resmi karşılaşmasındaoynamayacak.
SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI YOK
Süper Final öncesi talimatlarda öngörülen radikal değişikliklerden biri de takımların finaller öncesi seyircisiz oynama cezalarına çarptırılsalar dahil bunların Süper Final maçları için geçerli olmayacağı. TFF bu konuda disiplin talimatının 55. Maddesinin 9. Bendinde konuyla ilgili düzenleme yapılmış. Bu maddede. “verilen seyircisiz oynama cezalarının infazının Play Off müsabakalarına denk gelmesi halinde bu cezalar bir sonraki sezonda uygulanır” deniyor.
Örneğin kalan haftalarda Süper Finale kalan bir takıma önümüzdeki günlerde disiplin kurulundan çıkabilecek seyircisiz oynama cezası yeni sezonda uygulanacak. Ancak saha kapama cezaları Süper Finalde geçerli olacak.
GOL KRALLIĞI KALDIĞI YERDEN DEVAM
TFF her ne kadar gol krallığı konusunda talimatlarında bir düzenleme yapmadıysa da bu konuda federasyon yetkilileri gol krallığının devam edeceğini açıkladı. Buna emsal olarak da bu güne kadar Bank Asya Lig’inde oynanan Play off maçlarında gol krallığının devam etmesini gösterdi. Ancak TFF yeni sezon öncesi bu konuda talimatlarına ek yapacak. Spor Toto Süper Final Maçları Tarihleri , Süper Final Maçları Ne Zaman Başlayacak Tarihleri 2012

Sportoto Süper Final Tanıtım Reklamı :



Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More