Ultrabook Nedir? Ultrabook Teknik Özellikleri ve Fiyatı




CES 2012'de adı sıkça anılan ultrabook'ların normal dizüstü bilgisayarlardan ne farkı buluyor? Yeni bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorsanız, bir "ultrabook" mu almalısınız?

"Ultrabook", ince, güçlü ve hafif tasarıma sahip yeni dizüstülere verilen isim ve aslında bir pazarlama taktiği. Bir ultrabook alıp almamanız, onunla ne yapmayı düşündüğünüze bağlı.  Dizüstü bilgisayar piyasasının yeni segmenti olan, kalınlığı 18 mm'yi geçmeyen, pil ömrü 7 saate ulaşan, kapatıldıktan sonra bile gelen e-mailleri alabilen, çalınmaya karşı korumalı 'ultrabook' yarından itibaren tüketiciyle buluşmaya başlayacak.
Intel’in dizüstü bilgisayar konsepti ultrabook, hangi kurallara dayanıyor? Bir ürün ultrabook ismini kullanabilmek için nelere ihtiyaç duyuyor? İşte kurallar…


Yeni nesil dizüstü bilgisayar olarak adlandırabileceğimiz ultrabooklar, bilindiği üzere Intel’in çeşitli kurallarına göre oluşuyor. Yani firmalar, Intel’e ultrabook isminin kullanımı için para ödeyerek istediği cihazı üretemiyor. Bu konuda Intel’in firmaları uymakla yükümlendirdiği çeşitli kurallar var.
Geçtiğimiz günlerde Kemerburgaz’da gerçekleştirilen Intel etkinliğinde bahsedilen konulardan biri de, bir dizüstü bilgisayarın “ultrabook” ön adını alabilmesi için hangi kurallara uygun olması gerektiğiydi. Bunların bir kısmı biliniyor olsa da, bilinmeyenler ile birlikte hatırlatmış olalım.
Bu kurallardan ilki, Intel’in 2. nesil Core işlemcilerini içermeleri. Zaten Intel’in oluşturduğu konseptte farklı bir işlemci markası görmek ilginç olurdu. 2. nesil Core işlemcileri ise, kullanıcılara daha yüksek performans ve pil ömrü sunabilmek amacıyla zorunlu tercih ediliyor


İnce yapısı neyi değiştiriyor? Kimin işine yarar?

Ultrabook'ların 1.000 doların altında, performanstan ödün vermeyen dizüstü bilgisayarlar olmasına özen gösterilmektedir. İnce yapıları, diğer pahalı dizüstülere göre daha az bağlantı noktasına sahip olacağı anlamına gelmektedir. Ultrabook'larda DVD yazıcı, birçok USB portu, HDMI, ethernet portu ve ek portlar bulunmayabilir.

Ultrabook'lar kimlerin işine yarar?

Ultrabook'lar şu an ince ve hafif bir Windows bilgisayarı isteyenlere yönelik üretilmekte. Taşınabilirlik için bazı portlardan vazgeçmeyi göze alıyorsanız ve MacBook Air'i seviyor ancak Windows'lu bir dizüstü istiyorsanız, ultrabook'lar size göre olabilir. MacBook Air'in ince dizüstü bilgisayarı MacBook Air'in de Windows çalıştırmanıza izin verdiğini hatırlatalım.

Fiyatları ne kadar?

Intel, ultrabook'lar için 1.000 dolar sınırını getirse de özelliklerine göre 1.200 doların üzerinde bir ultrabook bulmanız da mümkün. 2012'nin sonlarına doğru fiyatların düşmesi ve tüm dizüstülerin ultrabook'lara benzer bir hale gelmesi bekleniyor.

Ultrabook'lar gerçekten işe yarar mı?
ULTRABOOKUN ÖZELLİKLERİ
Ultrabook yüksek performans, hızlı çalışma, dahili güvenlik, ince, hafif ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Daha uzun pil ömrü ve uygun fiyatlarıyla da kullanıcıların yeni tercihi olacak. Ultrabook, bilgisayar dünyasında yüksek performans, hızlı çalışma ve uzun pil ömrü ve dahili güvenlik özelliklerini ince, şık bir üründe bir araya getiren yeni bir kategori getiriyor. 21 mm'den daha ince, bazı modeller daha da ince olacak. Intel Rapid Start Teknolojisi sayesinde bilgisayar çok daha hızlı açılacak. Maksimum 7 saniyede tüm veri ve uygulamalara arişilebilinecek. Ultrabook'lar en ince tasarımlı modellerde bile 5 ila 8 saat pil ömrü sunuyor.

Acer Aspire S3 Ultrabook dizüstü bilgisayarı 799€ başlangıç fiyatı ile raflardaki yerini aldı.

Acer Aspire S3 Ultrabook Özellikler ve Özellikler:

İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium

İşlemci: İkinci nesil Intel Core i3 / i5 / Core i7 ULV işlemciler

Ekran: 13.3 inç LED ekran, 1366 x 768 piksel ekran çözünürlüğü

Bellek: 8GB RAM

Hafıza: SSD / HDD seçenekleri



Multi-Touch Trackpad, Kart okuyucu

USB, LAN ve HDMI portları

Wi-Fi, Bluetooth veri bağlantısı

Pil: Standart pil

Pil Ömrü: Maksimum 7 saate kadar

Ağırlık: 1.3kg


Toshiba Dynabook R631 ultrabook yurt dışında 2300$ olarak belirlenmiş.

Toshiba Dynabook R631 Ultrabook Özellikleri

İşletim sistemi: Windows 7 Home Premium 64-bit (SP1)

İşlemci: 2,3 GHz Intel Core i5-2467M dual-core (Sandy Bridge)

Ekran: 13,3 inç (16:9) yansıtıcı olmayan HD (1366 × 768) LED aydınlatmalı LCD ekran

Ekran Kartı: Grapgics Intel ® HD Grafik 3000

Bellek: 4GB RAM 1333MHz DDR3 bellek (2x2GB)

Depolama: 128GB SSD

Kablosuz: WiMAX 4G modülü (IEEE802.16e 2005), WiFi (IEEE802.11b/g/n) Intel Kablosuz Ekran, Bluetooth 3.0



Port: USB 3.0, USB 2.0, HDMI

Kart okuyucu: SD, SDHC, SDXC

Klavye: Arkadan aydınlatmalı klavye

Kamera: 1.3MP HD kamera

Pil: 9 saat ömür (JEITA v1.0 ile ölçülen)

Güç tüketimi: 11W (boşta)

Ağırlık: 1.12kg

Ultrabook'lar işe yarar mı?

Son jenerasyon ultrabook'lar ile gelen Sandy Bridge işlemciler oldukça hızlılar. SSD'ler ise bilgisayarınıza hız katacak diğer bileşenlerden. Ancak birçok model entegre Intel grafikleriyle geldiğinden ultrabook'lardan ciddi bir 3D oyun performansı beklememeniz gerekiyor. Çoğu 4GB RAM ile gelen ultrabook'lar, video ve ses dönüştürme yapmak için de yeterli olmayabilir.

What is an Ultrabook?

A mobile laptop that includes processing capability and features that would normaly only be found on larger laptops and desktops.
Sizing that enables ease of portability. 11.1″-13″ being the main target screen sizes. 1-1.5KG being the target weight. Intel say that Ultrabooks could be available with 15″ screens.
SSD storage. In order to enable fast-boot and resume (see below) a fast SSD storage is needed. This reduces power and increases ruggedness too. A ‘hybrid’ hard drive with traditional spinning disk and a smaller flash memory module is also available on some Ultrabooks.
Fast boot, long standby, fast resume. An ultrabook should learn lessons from the ARM-tablet world where devices are rarely turned off. It means having very low power idle states and the ability to resume from standby and connect to Wifi in under 5 seconds. In the future, you’ll see devices even waking up to update email, Twitter and other clients.
Processing power to cover nearly every business usage scenario. Aside from the biggest video rendering operations, compression processes, large or batch image editing operations and most complex spreadsheet calculations the Ultrabook will be able to operate just as you would expect from a desktop. Multiple applications in the background with multiple flash-enabled browser tabs, fast decompression of compressed packages, 720p video editing and almost careless use of the operating system. In 2011 the Sandy Bridge architecture for Core i3, i5 and i7 processors in ‘ultra low voltage’ versions will be the main processing engine.
Latest operating systems. Windows 7, Windows 8 will be the main target operating systems but we see OSX also fulfilling the users needs with devices like the MacBook Air
Security, graphics, video subsystems. Putting security, graphics and video decoding and encoding into silicon allows longer battery life and faster operation. We expect more and more silicon subsystems to differentiate from the mainstream. Wireless Display, Video streaming encryption, hardware anti-virus and more.
Intel Anti-Theft System
Ultrabook designs should be light, thin and stylish
Price should be under $1000. As time goes on, the prices will reach the top end of the netbook market. $600 will bring these devices into the mainstream for anyone wanting more than a netbook can offer.

The first exhibition of this product will be held in this January 2012 in Las Vegas. There will be about 30 companies which will join in this event. Would you like to show it? So, Gadget Your Life

Kaynak : ShiftDelete
Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More