30 Bin Polis Alımı Yapılacak.



Emniyet Teşkilatına Merkez’de 3 bin, Taşra’da 27 bin olmak üzere toplam 30 bin polis memuru alınacak. 30 bin polis memuru alımıyla ilgili kanun TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
Polis olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Emniyet Teşkila’tı Merkez teşkilatında 3 bin, Taşra teşkilatında 27 bin olmak üzere toplam 30 bin polis memuru alımına ilişkin kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Tasarının gerekçesinde, devletin en temel görevinin vatandaşların korku ve endişeden
uzak, huzur ve güven içinde bir yaşam sürmesinin sağlanması olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi: “Yeni kurulan birimlerde yeterli sayıda personel görevlendirmesi, ilçe emniyet müdürlüğüne dönüştürülen birimlerin takviye edilmesi gerekmektedir. Yapılan öğrenci alımlarına göre, emniyet teşkilatının personel kaynağını oluşturan 28 adet polis meslek yüksek okulundan ve 10 polis eğitim merkezinden, 2012 ve 2013 yıllarında, yaklaşık 30 bin polis memuru adayı mezun olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait polis memuru kadroları yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle merkez teşkilatına 3 bin, taşra teşkilatına da 27 bin polis memuru kadrosunun ihdas edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.”

2012 YILI PMYO GİRİŞ SINAVLARI ADAY TANIMA FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
http://pmyo.pa.edu.tr/

Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Eleman Memur Alımı

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi

1 yorum:

Meclis’ten geçen ‘Torba Yasa’ yeni atamaların yolunu açtı. Yasaya göre bu yıl 40 bin öğretmen ve 30 bin polis alımı yapılacak. Çıkarılan yasa gündelik hayatta da birçok yeni düzenleme getiriyor.

TORBA TEKLİF YASALAŞTI

Bazı kanunlarda değişiklik yapan ‘torba teklif’, TBMM’de kabul edilerek yasalaştı. Meclis tatile girmeden önce kanunlaşan yeni yasayla bu yıl içinde 40 bin öğretmen atanacak. Emniyet Genel Müdürlü-ğü’ne de polis alımı için 30 bin kadro verilecek. Yasa gündelik hayatı ilgilendiren birçok köklü yenilik getiriyor:

YENİ KADROLAR AÇILDI

Kabul edilen maddelere göre, bu yıl içinde 40 bin öğretmen ataması yapılabilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne polis alımı için 30 bin kadro verilecek. Teklifle, Milli Eğitim Bakanlığı’na 30 bin 950, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na 6, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na 167, Diyanet İşleri Başkanlığı’na 25, ÖSYM’ye 7, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na 5, YÖK’e 5, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne de 300 kadro ihdas ediliyor.

SON SINIFTA OKUYAN TIP ÖĞRENCİSİNE MAAŞ

- Meclis’ten geçen Torba Yasa ile birlikte tıp fakültesi son sınıfında okuyan öğrencilere, uygulama çalışmaları karşılığında aylık ödenecek.

- Kamuda çalışan sigortalılar ile bunların bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin tedavi amacıyla yurtdışına gönderilmeleri durumunda, refakatçilerinin konaklama giderleri karşılanacak.

- Linyit sahaları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca özelleştirilecek.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yurt dışında da teşkilatlanabilecek.

- Yasaya göre İşsizlik Sigortası Fonu gelirlerinden yapılan vergi kesintileri için dava açılmayacak.

- Yasaya göre medya hizmet sağlayıcıları, elde ettikleri ticari iletişim gelirlerini, o dönemde gelir elde etmemişlerse bile beyan edecek.

Emekliye fakirlik yardımı

Sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olanlar veya bu kuruluşlardan aylık alanlardan fakir ve muhtaç durumda bulunanların hane içindeki kişi başına düşen geliri, 16 yaşından büyükler için belirlenen aylık net asgari ücretin üçte birinden az ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma yardımı alabilecek. Depre ve sel gibi doğal afetlerden zarar görenler ile şehit yakınları ve gaziler de bu yardımlardan yararlanabilecek.

Depremzedelere yeni hak

1999 yılında meydana gelen Marmara depreminin ardından işyeri ihtiyacını karşılamak üzere yapılan ve hak sahiplerine teslim edilen işyerlerinin borç taksitleri, hak sahipleri tarafından üst üste 3 kez ödenmezse ve hak sahipleri de hakkından vazgeçerse, İl İdare Kurulu kararı ile hak sahipliği düşürülecek. Bu durumda hak sahipleri tazminat ödemeyecek, düşürülme tarihine kadar ödenen miktar da faiziyle birlikte hak sahibine iade edilecek. Yeni yasayla birlikte, hak sahibi olup da kendilerine teslim edilen işyerlerini son 2 yıl içinde fiilen kullanmayanlar da bu haktan faydalanacak.

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More