E-Haciz Nedir ?



İnternet kullanımının yaygınlaşması ve Türkiyede hemen hemen her evde en az 1 bilgisayar olması devlet işlerinide internetten halletme yolunu açtı..
Öncelikle ödevlerin internetten yapılması araştırılması derken herkes banka işlemlerini faturalarını internet üzerinden takip eder ve öder hale geldi..bu durum uzun kuyruklar prosedürlerle hem maliyeti artıran hem zaman kaybı olan bir çok resmi uygulama ve işlemide inernete taşıdı..
Özellikle son dönemlerde devlette hızlı bir e-devlet dönemi başladı..sgk da
atılan e- sgk yenilikleri her alanda yaşamımıza girdi..bunlardan biride e- haciz..
Peki nedir e-haciz ? E-haciz sistemi 2008 yılında çıkarılan 6183 nolu haciz işlemleri kanununa yapılan ek tasarı ile hayatımıza girmiştir.Bu kanunla e-haciz sistemini kullanmaya başlayan gelir idaresi başkanlığı maliye ye vergi borcu olan kişilere önce ödeme emri gönderiyor fakat halen ödeme yapılmadıysa vede kişinin banka hesaplarında da borc miktarı kadar ücret bulunuyorsa bu ücreti bloke edip maliye tahsil etmektedir.E-haciz uygulamasının amacı ise vergi kaçıranların bir adım daha önüne geçmektir.
E-Haciz Hangi Cezaları Kapsar
1-Motorlu taşıt vergisini ödemeyenler
2-Kira gelir vergisini ödemeyenler
3-Trafik cezasını ödemeyenler
4-Maliye ye borcu olanlar.Bu kimseler ilerleyen günlerde hesaplarında azalma görürse önce maliyeye gitmeleri önemle rica olunur.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More