11 Temmuz HSYK Atamaları İsim Listesi



11 Temmuz HSYK Atamaları İsim Listesi ; ÖYM’lerin yerine kurulan Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri’ne atamalar yapıldı. Özel Yetki Savcılara yeni mahkemelerde görev verilmedi. Başsavcıvekili Fikret Seçen’in özel yetkileri kaldırıldı. HSYK’dan açıklama bekleniyor Bu arada 28 Şubat soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Mustafa Bilgili görevinde kaldı. 9 eski özel yetkili savcıya bölge mahkemelerinde görev verildi.


HSYK, kamuoyunda ”3. Yargı Paketi” olarak bilinen yasa kapsamında kaldırılan Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri yerine görev yapacak mahkemeleri belirledi. Bu kapsamda, 11 ilde 13 mahkeme görevlendirildi. 4 Özel Yetkili Savcı’ya yeni mahkemlerde görev verilmedi.

26 özgürlük hakimi atandı. 145 hakim ve savcı bölge mahkemlerinde görev yapacak.

Buna göre, 2′si İstanbul , 2′si de Diyarbakır ‘da olmak üzere Ankara , İzmir , Antalya, Bursa, Malatya, Samsun, Erzurum ve Van’da Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri kuruldu. 65′i hakim 145 hakim ve savcı için görevlendirme yapıldı. Daha önce ÖYM’lerde görev yapan 50′den fazla savcı atama dışı bırakıldı.

HSYK, 13 ağır ceza mahkemesi başkanı, 26 ağır ceza mahkemesi üyesi ve bu kanun kapsamında görev yapacak 26 özgürlükler hakimi olmak üzere, hakim sınıfından 65, 11 Cumhuriyet başsavcıvekili, 69 Cumhuriyet savcısı olmak üzere, savcı sınıfından 80, toplamda ise 145 hakim ve Cumhuriyet savcısını kanundan kaynaklanan suçların soruşturma ve kovuşturmasında görev almak üzere ihtisas mahkemelerinde yetkilendirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More