2012 LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM



2012 LYS sonuçları henüz açıklanmadı .2012 LYS Sınavları Haziranda yapıldı. Sınav sonuçları Ne zaman açıklanacak? Lys sonuçları açıklanınca online sayfamızda bulabilirsiniz. Ösym lys sonuçları 2012 merakla bekleniyor.

2012 LYS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
2012 YGS ve LYS Tercihlerinin Temmuz'un 3. haftasında başlaması bekleniyor. Sınav sonuçlarının ise 15 - 20 temmuz tarihleri arasında açıklanması bekleniyor... Tercih süreci başladığında 2012 YGS ve LYS tercih sayfası ve kılavuzuna ait  online bağlantıya sitemizden ulaşabilirsiniz...
YGS ve LYS yerleştirme sonuçlarıyla ilgili tüm gelişmeleri bu sayfadan takip edebilirsiniz. YGS ve LYS yerleştirme sonuçlarıyla ilgilitüm gelişmeri sitemizden online takip edebilir ve sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz.
2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile ilgili basın duyurusu
2012-2013 öğretim yılında yükseköğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde uygulanacak kuralları içeren 2012-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda; kılavuzda yer alan kuralların yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları ile Yükseköğretim Kurulu kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebileceği, böyle durumlarda izlenecek yolun ve sınavlarla ilgili olarak alınan yeni kararlar ile gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgilerin ÖSYM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulacağı ifade edilmiştir. Bilindiği üzere; 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun yükseköğretime giriş ve yerleştirmeye yönelik ilgili maddeleri yeniden düzenlenmiş, bu Kanun uyarınca yapılan düzenlemeler doğrultusunda 2012-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu revize edilerek 29 Mayıs 2012 tarihli duyurumuz ekinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştu.
6287 sayılı Kanunla değiştirilen yükseköğretime giriş ve yerleştirmeye yönelik hüküm, TBMM Genel Kurulunda 302 sıra sayı ile görüşülüp kabul edilen Kanun ile yeniden düzenlenmiştir. Kanun’da, 2012 yılında yükseköğretime giriş ve yerleştirmede adayların merkezi sınavlardan almış olduğu puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanlarının, YÖK Genel Kurulu'nun aldığı karar uyarınca belirlenen usul ve esaslara göre hesaplanacağı hükmü yer almaktadır.
Adaylar tarafından, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayımlanması ile ilgili yoğun talepte bulunulmaktadır. Bu nedenle, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun kontenjan tabloları, program koşulları ve diğer tabloları 9-12 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM'nin  http://www.osym.gov.tr  internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuzda yer alacak tablolar ve koşullar adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmıştır. Bu nedenle adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM'nin internet adresinden tamamı yeniden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.
Yükseköğretim Genel Kurulunca (YÖK) yerleştirme puanlarının nasıl hesaplanacağına ilişkin yöntem belirlenerek Kurumumuza iletildiğinde; sınav sonuçları ve 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun tamamı buna göre düzenlenip en kısa sürede adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.
2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Tablolar ve Koşullar:     TABLO-3A, TABLO-3B, TABLO-4 VE KOŞULLAR (9 Temmuz 2012)    TABLO-5 VE KOŞULLAR (9 Temmuz 2012)        TABLO-6A, TABLO-6B1, TABLO-6B2,TABLO-6B3, TABLO-6B4, TABLO-6C (9 Temmuz 2012) İŞTE LYS SINAVLARINDA ÇIKAN SORULAR VE CEVAPLARILYS 1 SORU VE CEVAPLARI 2012,Matematik Testi ve Cevap AnahtarıGeometri Testi ve Cevap AnahtarıLYS 2 SORU VE CEVAPLARIFizik Testi ve Cevap AnahtarıKimya Testi ve Cevap AnahtarıBiyoloji Testi ve Cevap Anahtarı LYS 3 SORU VE CEVAPLARITürk Dili ve Edebiyatı Testi ve Cevap AnahtarıCoğrafya-1 Testi ve Cevap AnahtarıLYS 4 SORU VE CEVAPLARITarih Testi ve Cevap AnahtarıCoğrafya-2 Testi ve Cevap AnahtarıFelsefe Grubu Testi ve Cevap AnahtarıLYS 5 SORU VE CEVAPLARIYabancı Dil Testi ve Cevap Anahtarı (Almanca)Yabancı Dil Testi ve Cevap Anahtarı (Fransızca)Yabancı Dil Testi ve Cevap Anahtarı (İngilizce)     2012 DGS Puanı Hesaplama programı(online)     2012 LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?     2012 PYBS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?     2012 ÖMSS tercih başvuru tarihleri ÖSYM     Kpss 2012 İptal Edilecek mi ? KPSS'nin İptal Edilmesi Soruşturmayı Bekleyecek mi ?     2012 YGS ve LYS Ösym Tercih Kılavuzu Yayınlanacak mı ?     Kpss 2012 Genel Yetenek Genel Kültür Soruları ve Cevapları Yayınlandı mı ?     Ygs ve Lys Tercih Klavuzu 2012 Ne Zaman Yayınlanacak ?     2012 LYS Sınav Sonuçları Hangi Tarihte (Ne Zaman) Açıklanacak ?

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More