2012 Temmuz Ayı Altın Beklentileri (Düşer Mi, Çıkar Mı?)



Haziran ayında son derece inişli çıkışlı bir grafik seyri izleyen altında temmuz ayı için de beklentilir gene liderler zirvesi, olası kriz senaryoları, ABD’den gelecek birçok veri sonrası şekilleneceğe benziyor. Dilerseniz altında Haziran ayı dalgalanmalarından biraz bahsederek temmuz ayı için beklentilerden de birazcık söz edip sizin yorumlarınızı alalım.

Haziran 2012 Altın Gram Bazında 1 Haziran 2012′de 93,8 TL ile balşladı. 2-4 Haziran’da 97,2 TL/gram‘dan kapatan altın sonrasında 8 Haziran 2012′de 93,5 TL/gram‘a kadar indi, ardından küçük bir toparlamayla 13-19 Haziran 2012 tarihlerini 95 TL/gram seviyelerinden kapattı. FED toplantısı ve kararların açıklanmasının ardından FED yıl sonuna kadar yeniden parasal genişleme dedi ve altın 20 Haziran’da 91 TL/gram seviyelerini gördü. Bu tarihten sonra Avrupa Birliğinden gelen bazı olumlu kararlar sonrası biraz yükselişe geçerek 93 TL/gram seviyelerinde tutunmaya çalışma ve Haziran ayını bu şekilde bitirmiş oldu.
Temmuz ayı için beklentiler gene dalgalı şekilde olacak gibi gibi görünüyor. inişli çıkışlı bir seyir izlemesi beklenen altın 9 Temmuz’a kadar ONS bazında 1650 üzerine atabilir gibi görünse de yine beklentiler ayın ilerleyen günlerinde 1600 altında olacak gibi seyrediyor. Avrupa Birliği’nden çıkacak kararlar, FED açıklamaları ve bu ay içerisinde ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verileri dikkatle takip edilmeli diye düşünüyorum. Teknik anlamda buradan bir analiz yapmamız mümkün değil ancak altının seyriyle yakından ilgilenen ziyaretçilerimizin yorumlarını bizlerle paylaşmasını bekliyoruz.
PİYASAYI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..


Dipnot: Burada yazılanlar kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bu bilgilerden yola çıkarak yatırım kararı verilmemelidir. Herkes kendi yatırımına kendi karar verip bu şekilde hareket etmelidir diye düşünmekteyim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More