2012 yılının en iyi antivirüsleri belirlendi



Günümüzde sık sık olarak antivirüs programları test ediliyor. Sürekli test edilmelerinin en büyük nedeni sanırız zararlı yazılımların ve kötü niyetli insanların çoğalması olarak ön görülüyor.

Teknoloji ve antivirüsler geliştikçe elbette ki kötü niyetli insanlarda boş durmamış oluyor. Onlarda yeni sistemlere uygun zararlılar yazarak zararlı hale getirmeye çalışıyorlar. Bu durum sürekli bilgisayar güvenliği
sektörünü canlı tutuyor. Antivirüs programları gelişirken hep yeni güvenlik yazılımlarına ihtiyaç duyuyoruz.
AV-Test’in sık sık yaptığı antivirüs araştırmalarına bir yenisi daha eklendi. Mart-Nisan aylarının en iyi antivirüsleri bulunmaya çalışıldı. Yapılan testlerde BitDefender Internet Security en yüksek puanı alarak ilk sıraya oturdu. Testte değerlendirmeler virüs algılama, kaldırma ve performans kategorileri üzerinden her kategori için 6 puan olarak yapıldı. Testler Windows 7 SP1 işletim sistemli bilgisayarlarda uygulandı.

Ücretsiz antivirüs programı kullananlar için en iyi çözüm
AVG Anti-Virüs Free Edition 2012 olarak belirlendi. AVG’nin ücretsiz sürümü testte 5. sırada yer aldı. Tabloya baktığımızda
Kaspersky Internet Security 2012 ikinci sırada,
F-Secure Internet Security 2012 üçüncü sırada,
G Data Internet Security 2012 dördüncü sırada yer aldı. AVG’nin ücretli versiyonu ücretsiz versiyonuyla aynı puanı aldı. AVG’nin ücretli versiyonu virüs algılama açısından ücretsiz versiyona göre daha yüksek puan alırken performans bakımından geri kaldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More