Android 4.1 "Jelly Bean" Güncellemesi Olacak Telefonlar



Google, Android'in bir sonraki sürümü Android 4.1 "Jelly Bean"i geçtiğimiz günlerde I/O geliştirici etkinliğinde duyurmuştu. Hangi ceplerin bu güncellemeyi alacağı konusunda meraklı bekleyiş sürerken, son ortaya çıkan bir dedikodu Galaxy S3 sahiplerini sevindirecek cinsten.

Google, I/O etkinliği katılımcılarının hepsine birer Galaxy Nexus vermişti, fakat görülen o ki, bunlar kutunun içinden Android 4.1 Jelly Bean yüklenmiş olarak çıkmadı. Bunun yerine, daha yeni OTA güncellemesi olarak yayınlandı.

Android 5.0 'Jelibon' Hakkında Herşey


156MB boyutundaki ROM, teknik olarak sadece belirli bir Galaxy Nexus çeşidiyle çalışıyor – “Takju” yapı isimli Amerikan GSM versiyonu. Daha emin olunmamasına rağmen sadece I/O’da verilmiş olan cihazlarda çalışıyor da olabilir.

XDA’daki becerikli geliştiriciler şimdiden ROM’u diğer çeşitlerin üzerinde denemeye başladı, yani resmi güncellemeye kadar sabredemeyenler için hala bir umut var. Eğer ROM flashlama konusunda ve Nexus donanım versiyonları arasındaki basit farklar konusunda kendinize güvenen bir Galaxy Nexus kullanıcısıysanız, dosyayı XDA’dan indirerek siz de şansınızı deneyebilirsiniz.

İnternette ortaya çıkan raporlara göre Samsung Galaxy S3, 2012'nin dördüncü çeyreğinde Android 4.1 güncellemesini alabilir. Bu söylenti doğru çıkarsa Galaxy S3, Android 4.1'e güncellenen ilk ceplerden bir tanesi olacak. Rapora göre Samsung, bu güncellemenin 2012'nin dördüncü çeyreğinde sunulacağını da onayladı.

Diğer cep üreticilerinin Android 4.1 planları hakkında ise şimdilik bir bilgi yok.


Google'ın yeni tanıttığı Android 4.1 Jelly Bean güncellemesi ile birlikte Android telefon ve tabletler, Flash videoları artık desteklemeyecek. Flash Player desteğini Apple'da yıllardır hiçbir cihazında yer vermiyordu. Android desteği de çekilince Flash teknolojisi için yolun sonuna gelindiği düşünülebilir.

Android 5.0 'Jelibon' Hakkında Herşey



HTC One X smartphone users seems to be luckier than the Samsung Galaxy S3 users as all thanks to the leaks with which its now possible to install the latest Jellybean 4.1 firmware in your device. Please note that this is not an Official firmware released by HTC or Google Inc. and is being extracted from the SDK (Software Developer Kit). Please be informed that, to apply this firmware, you need to ensure that you have a network unlocked device with unlocked boot loader and should have the root access. You can download the “Root Checker” app from the Google PLAY Store to check whether the device is rooted or not. If your device is not rooted then you need to root the same. Since this firmware is a beta port, all the functionalities won’t be working. The below functionalities won’t be working as of now but in the future releases, the support will be added. HTC has confirmed that there will be an Official update of Jellybean 4.1 firmware but for which there is no ETA given by the same. Samsung Galaxy S GT-I9000 gets Jelly Bean ROM ... Android Jelly Bean Apps for Sony Ericsson Xperia Neo ... Android Jelly Bean ROM 4.1 for HTC One X. So now HTC One X users will get the flavor of Jelly Bean 4.1 via .

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More