Android Cep Telefonu ve Tablet kullananlar dikkat!



Android ve İOS işletim sistemine sızan yeni bir truva atı yani virüs keşfedildi
Android kullananlar dikkat! Apple ve Google, kullanıcıların telefon defterlerindeki bilgileri çaldığı tespit edilen bir truva atı virüsünü uygulama platformlarından kaldırdı.


Android ve iOS kullanıcılarını hedef alan truva atı niteliğindeki uygulama, mobil cihazlarınıza bir arkadaşınızın size gönderdiği, bir uygulamayı indirmenizi öneren anlamsız bir mesajla düşüyor. Birçok kullanıcı, arkadaşlarının gönderdiğini zannettikleri mesajdaki uygulamayı indiriyor.

Apple ve Google, güvenlik yazılımcısı Kaspersky Lab’in uyarısı üzerine “Find and Call” adlı uygulamayı, AppStore ve GooglePlay’den kaldırdı. Securelist sitesi, “mesajın ilk başta bir SMS tabanlı kötü amaçlı yazılım sanıldığını, ancak analizler sonucunda uygulamanın telefon defterlerindeki bilgileri çalan bir truva atı virüsü olduğunu anladıklarını” belirtti.

Kullanıcı bilgilerini başka bir server’a aktaran virüs uygulama, indirilip yüklendiğinde, telefon defterindeki telefonları ve diğer bilgileri çalıyor. Bu bilgiler daha sonra SMS spam kampanyanlarında kullanılıyor.

Virüs uygulama yüklendikten sonra ne zaman adres defterine yeni bir kayıt girilse kullanıcılara tıklamaları için bir URL adresi veriyor, GPS koordinatlarının girilmesini istiyor, sosyal medya ağları e-mail hesaplarına bağlanılmasını istiyor. Ntvmsnbc'nin haberine göre Rus teknoloji blogu appleinsider.ru, virüsün kaynağını araştırarak spamlerin bir böcekten kaynaklandığını tamir edilmekte olduğunu belirtti.

Uzmanlar, iyi huylu görünmesine rağmen yazılımın şahsi bilgileri çaldığını ve indirmiş olan iOs ve Android kullanıcılarının “Find and Call” uygulamasını mobil cihazlarından kaldırmaları gerektiğini ifade etti. (Habertürk)

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More