Beyin Dalgalarıyla Çalışan Kaykay



Cep telefonu uygulamaları geliştiren Chaotic Moon Labs, doğrudan beyin dalgalarından aldığı komutla hareket eden kaykay üretti.
Board Of Imagination (Hayal gücü kaykayı) olarak adlandırılan ve 800 watt’lık motora sahip olan kaykay, saatte 48 kilometre hıza
ulaşabiliyor.
Kendisini kısaca “Whurley” olarak tanıtan Chaotic Moon’un müdürü, kaykayın Samsung tablet bilgisayar ve Xbox Kinect ile çalıştığını belirtti. Kablosuz EPOC başlığı kullanan Whurley, beyin sinyallerini bu cihaz aracılığıyla aktarırken, el hareketleri de Xbox Kinect tarafından analiz edilerek kaykayın motoruna komut olarak gönderiliyor. Cnet’e konuşan Whurley, “Beyin sinyalleri, bir USB bağlantısıyla Samsung tablete gönderiliyor. Ardından, yazılım aracılığıyla elektronik motora kaykayı yönlendireceğiniz komutlar gönderiliyor” dedi. Whurley, kullandığı başlığın kendisine özel olduğuna dikkat çekerek, “Her beyin farklı olduğu için başlık birkaç kullanımın ardından size uyumlu hale geliyor” ifadesini kullandı. Hayal Gücü Kaykayı’nı kullanırken, sürücünün başka bir şey düşünmemesi gerektiğini belirten Whurley, aksi takdirde kazaların yaşanabileceğini belirtti.Whurley ve ekibi, kaykayı geliştirme aşamasında en çok sürücünün dikkatinin dağılmamasını sağlayacak hususlara önem verdiklerini söyledi. 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More