Çalışan Annelere Kreş Yardımı



Yeni düzenleme eğer gerçekleşirse çalışan kadınların kreş paralarının bir kısmını artık devlet ödeyecek. Çalışan kadının işini bırakmasına veya çocuk düşünmekten vazgeçmesine gerek yok. Çalışan annelere kreş yardımı yasa taslağı hazırlandı.


Kadınların istihdamda daha güçlü olarak var olabilmesi için iş hayatı ile aile hayatının uyumlu hale getirilmesi gerekiyor. Bunun için de devlet tarafından sosyal desteğin arttırılması gerekiyor. Bakanlık yasa taslağını hazırladı. Artık 0-5 yaş arası çocukların çalışan annelerine kreş yardımı devlet tarafından yapılacak. Kreş masraflarının bir kısmı ödenecek.



Çalışan bir kadın olmak zor. Bir de üstüne anne iseniz yükünüz daha da artıyor. Çocukları düşünmekten işinize çok fazla zaman ayıramıyorsunuz. Doğum yapan kadınların çoğu da işini bırakıyor zaten.

Bakanlık bunu önlemek için böyle bir uygulama yapıyor. Çalışan annelere kreş yardımı Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından yapılacak.

Yasa çıkarsa çalışan bir annenin cebinde kreş yardımı sayesinde ayda ortalama 700-1000 TL para kalacak. Yardım miktarı da annenin gelir durumuna göre belirlenecek.

Bakanlığın bu uygulamadaki tek şartı annenin çalışıyor olması. Kreş yardımı da doğrudan kreşe yapılacak.
Gelen Aramalar: çalışan annelere kreş yardımı,çalışan anneye kreş yardımı,calisan anneye kres parasi,çalışan anneye kreş parası yasalaştımı,calisan bayanlarin cocugu icin kres yardimi devletten,22 çalışan anneye kreş yardımı,çalışan çocuklu anneler için kreş ödeneği,çalışan kadının kreş masrafını devlet ödeyecek,devletten 700 tl çocuk kreş,kreş desteği

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More