Gustav Klimt Kimdir ?



14 Temmuz 2012 Google bizleri Gustav Klimt logosu ile karşıladı. Biz de haberaj.com takipçileri için Gustav Klimt hakkında bilgiler verelim istedik.
Gustav Klimt kimdir , biyografisi ve hayatı :

Ressam Gustav Klimt 14 Temmuz 1862 yılında dünyaya gelmiş, 6 Şubat 1918 yılında hayatını kaybetmiş Avusturyalı sembolizmin temsilcisi bir ressamdır. Viyana Sezession grubunun önemli üyelerindendir. Tablolarının yanı sıra duvar resimleri, eskizleri ve diğer eserleriyle de tanınır. Klimt’in birincil resim konusu kadın bedenidir, ve eserlerinde ince dekoratif süslemelerle beraber zarif bir erotizm göze çarpar.
Gustav Klimt 14 Temmuz 1862 tarihinde Avusturya’da dünyaya geldi. 1876-1882 yılları arasında Viyana Uygulamalı Sanat Okulu’nda okuyan Klimt mezun olduktan sonra kardeşi Ernst Klimt ve arkadaşı Franz Matsch ile birlikte duvar resimleri yaparak hayatını kazanmaya başladı. Klimt’in birincil resim konusu kadın bedenidir, ve eserlerinde ince dekoratif süslemelerle beraber zarif bir erotizm göze çarpar. 1897 yılında Klimt bir grup sanatçı ile birlikte zamanın akademik sanat anlayışına karşı çıkan Viyana Sezession grubunu kurdu ve grubun ilk başkanı seçildi. Sezessioncular kendi sergi sarayları ve Ver Sacrum (Kutsal Bahar) adındaki dergileri aracılığıyla art nouveau anlayışını Viyana’da yaymaya çalıştılar. Klimt 1908-1913 yılları arasında Prag Dresden Münih Venedik Roma ve Budapeşte’de pek çok sergi ve bienale katıldı 1911′de Ölüm ve Yaşam adlı eseriyle Roma Dünya Fuarı’nda birincilik ödülü aldı. Tabloları kadar duvar resimleri, eskizleri ve diğer eserleriyle de tanınan Gustav Klimt 6 Şubat 1918 tarihinde Avusturya’da hayatını kaybetti. Gustav Klimt’in önemli eserleri; Öpücük, Adele Bloch-Bauer I, Judith ve Holofernes’in Başı.

Gustav Klimt’e Ait Öne Çıkan Bazı Eserler :

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More