İstanbul Finans Merkezi 2012 Projesi Resimleri



4,5 milyar liraya mal olacak merkez, Ataşehir’de 3,5 yılda inşa edilecek.
800 bin metrekare alana kurulacak merkez, akıllı binalardan oluşacak, 50 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin tanıtımı için
Bakanlık’ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında, İstanbul’da uluslararası bir finans merkezi yapılması doğrultusunda master plan çalışması yapıldığını ve Bakanlar Kurulu ile Yüksek Planlama Kurulu’ndan bu çerçevede kararlar çıkartıldığını anımsattı.

Ataşehir’de 1,7 milyon metrekarelik alan belirlendiğini, ilk etapta 800 bin metrekarelik bölümünün finans merkezi olarak tasarlandığını kaydeden Bayraktar, ”Bu alanda yaklaşık 3,5 milyon metrekare inşaat yapılacak. Bugünkü hesaplamalarımıza göre maliyeti 4,5 milyar lira, inşaat süresini de 3,5 yıl olarak tasarlıyoruz. İlk etapta bankaların ve orada parseli bulunan özel kurum ve kuruluşların ve Emlak Konut’un yapacağı alan, bu ifade ettiğimiz 800 bin metrekare alandaki altyapının hafriyatı ve altyapı inşaatları için ihaleye çıktık. 8 Ağustos tarihinde ihalesi olacak” diye konuştu.
Ataşehir’de yapılan Mimar Sinan Camisi’nin avlu kısmından finans merkezine hem yayalar hem de araçların kullanacağı bir platform oluşturulacağını dile getiren Bayraktar, böylece Batı Ataşehir ile Doğu Ataşehir’deki alanların bütünleşeceğini söyledi.
417725 10150977741807885 193239763 n İstanbul Finans Merkezi 2012 Projesi Resimleri

50 Bin Kişiye İstihdam

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı’nın etkilerini günümüze taşımayı amaçlıyor. Ataşehir’de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alanda yer alacak merkez, konumu ve mimarisiyle ”Anadolu Yakası’nın simgesi” olarak tasarlandı.
Tanıtım toplantısında maketi de yer alan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, kreş, cami, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimlerinden oluşacak. Eğitim, ticaret ve kültürel faaliyetlerin bölgelere göre ayrıldığı merkezin 50 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More