İstanbul Oyuncak Müzesi Nerede Nasıl Gidilir?



Sunay Akın’ın ailesinden kalma Göztepe’deki köşkünde 23 Nisan 2005 yılında kurduğu masalsı güzellikte bir müzedir. Müze kurma hayalini çocukluk yıllarından beri kuran yazar Sunay Akın 6 yaşında ailesi ile birlikte İstanbul’a yapmış olduğu bir seyahatte Arkeoloji Müzesini ziyaret eder. Bu geziden çok etkilenir. Şair Sunay Akın 20 yıl önce Almanya’nın Nürnberg kentine bir seyahate gider. İlk kez o zaman bir oyuncak müzesiyle
karşılaşınca kendini saatlerce oyuncaklardan alamaz. Akın daha sonra gittiği tüm ülkelerde oyuncak müzesi aramaya başladığında, gelişmiş her ülkenin mutlaka oyuncak müzesi olduğunu görür. “Oyuncak Müzelerini gezerken içimde hep anlaşılmaz neden benim ülkemde oyuncak müzesi yok düşüncesi beni rahatsız Çünkü bütün uygar ülkelerin oyuncak müzeleri var, o zaman bu müzeyi kurdum”

15 yılda gezdiği ülkelerden bazen satın alarak, bazen antikacılardan ve açık arttırmalara katılarak derlediği çok sayıda oyuncaklarla bu müzeyi kurar. İstanbul Oyunca müzesinde masalsı bir dünya kurarak tüm çocukları bu dünyaya davet etmiş. Sunay Akın oyuncak Müzesi sahne tasarımcısı Ayhan Doğan ile çalışarak her odanın bir sahne görünümünde olması nı sağlamış.



Müzedeki sınırsız sayıda ve çeşitte oyuncaklar bulunuyor. Oyuncak müzesinden içeri adımınızı attığınız anda sizi masalsı bir dünya beklemektedir. Evcilik oynadığınız bebeğiniz, kurşun askerleriniz, metal arabalarınız, çocukluğunuzun hatıralarında saklı kalan oyuncaklar, hatıralar sizleri bekliyor. Yurt içinden ve yurt dışından toplanan binlerce antika oyuncak bu müzede sergileniyor. 1817 yılında, Fransa`da yapılan bir oyuncak keman müzenin en eski oyuncağı. Ayrıca 1820 yılında Amerika`da yapılan bir bebek, yine aynı ülkeden 1860 yılına ait misketler, Almanya`da yapılan yüz yaşında teneke oyuncaklar ve porselen bebekler müzenin antika eserleri arasında ilgi çekenlereden bazıları.

5 kattan oluşan müzenin en alt katında konferans salonu bulunuyor. Burada kendinizi bir denizaltının içinde bulacak, çayınızı kahvenizi yudumlayacağınız cafede kek, pasta yerken kendinizi bir oyuncağın dişlilerinin içinde hissedeceksiniz. Girdiğiniz her odada çocukluk anılarınızı hatırlayarak farklı bir macera yaşayacaksınız. Unuttuğunuz dostlarınızla karşılaşacaksınız.İstanbul Oyuncak Müzesinde çocuklar için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Kukla atölyesi ile ilgili buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi Ziyaret Gün ve Saatleri: Pazartesi günleri haricinde, hafta içi, 09:30-18:00; hafta sonları ise 09:30 – 19:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Ziyaret Ücretleri: Tam: 10 TL İndirimli: 7 TL`dir.
www.istanbuloyuncakmuzesi.com

Ulaşım: Göztepe Tren istasyonundan 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. İETT ile Kadıköy’den 10, 10B, 10S, 14ÇK, 14KS, 17, 17L, 19S gibi çok sayıda alternatif vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More