Laptop Dizüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?



Laptop alacağım ne yapmalıyım? Dizüstü Bilgisayar  önerileri, İyi Laptop nasıl olmalıdır? Güzel bir dizüstü bilgisayarın özellikleri nasıl olmalıdır? en iyi laptop modelleri

Değerli Takipçimiz Laptop almayı düşünüyorum ve daha önce dizüstü bilgisayar almadım, nelere dikkat etmeliyim? bilmiyorum diyorsanız. Bilgimiz dahilince sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Öncelikle
sizlere düşünmenizi önereceğimiz seçenek bilgisayarı ne amaçla alacağınız olacaktır. Eğer kendinize ait keyfi bir laptop almayı düşünüyorsanız kararınızı verirken son model en pahalı olan değil, sizin işinizi görecek olan modele yönelmenizdir. Mesela Ben sinema filmi izlemeyi ve müzik dinlemeyi çok seviyorum, Microsoft Excel ve Word gibi programlar kullanıyorum, internette takiliyorum, facebook ve Twitter gibi paylaşım sitelerinde takılıyorum, msn, skype, yahoo, mirç gibi chat, sohbet programlarıyla arkadaşlarımla iletişim kuruyorum diyorsanız. Öyle tonla para döküp te en pahalı laptopu almanıza hiç gerek yok. 2 sene önceki teknolojiyle üretilmiş, piyasaya sürülmüş ve hala satışta olan 450-1100 TL fiyat aralığında bulunan herhangi bir dizüstü bilgisayarla bu saydıklarımızın hepsini rahatlıkla yapabilirsiniz. Tavsiyemiz, Exper, Casper gibi anakartı hangi ülkeden temine edildiği belli olmayan asıl işleri beyaz eşya satmak olan firmalardan bilgisayar almamanız.
Daha çok günlük işlerde kullanmak için alacağınız bilgisayar tercihlerinizi bu işi, bilgisayar tasarımı, üretimi, satışı yapan firmaları tercih edin  örnek: Dell, Lenovo, IBM, Toshiba, HP, Asus, Samsung ya da fiyat olarak çok uygun olsa da hizmet ve geri dönüş konusunda sıkıntı yaşatan genelde anakartları sorun çıkaran Acer marka laptoplardan satın alabilirsiniz.
Eğer ki ben işim gereği sağlam bir bilgisayar almak zorundayım, mutlaka güçlü ve hızlı olmalı diyorsanız yine tercihlerinizi Dell, Lenovo, Toshiba, IBM, Asus, HP gibi laptop firmalarından yana kullanın.  HP bazı modelleri sorun çıkarabiliyor bilginiz olsun.
Ayrıca Sony Vaio modellerini de önerebiliriz fakat kapasite olarak aynı olsa da fiyatları çok pahalıdır, satın almaya değmez. Hizmet kalitesi yerine daha çok bürokratik engellerle karşılaşabilirsiniz.  Garantiye gitmiş bir ürünün sizlere hiç bir bilgilendirme (Telefon, e-posta vs.) yapmadan haftalar sonra evrak eksikliği nedeniyle hiç bir işlem görmeden geri gelmesi, ya da telefon aracılığıyla herhangi bir yetkiliye ulaşma zorluğu yaşayabilirsiniz.

Peki bu laptopun sadece pahalı olması iyi olduğu anlamına gelir mi? Diz üstü bilgisayar pahalı diye benim işimi göreceği gelir mi?

Sakın kanmayın! Daha önce de söylediğimiz gibi. İhtiyaçlarınız doğrultusunda bir bilgisayar alın. Eğer ağır grafik programları olan AutoCad, 3D Max, Pro engineer, İdeCad, Catia, Solid Works gibi katı çizim ağırlıklı programlar kullanıyorsanız mutlaka İşlemci kapasitesi, hızı Grafik (Ekran )Kartı kapasitesi, hızı, kalitesi ve bilgisayarın Ram kapasitelerinin yüksek  olmasına dikkat edin. Ayrıca bu önerilerimiz yüksek Grafik desteği isteyen bilgisayar oyunları içinde geçerlidir.

Çizim  yapmak ve Bilgisayar oyunu oynamak için alacağınız laptop (Dizüstü) önerilerimizde ise;

İşlemci  : İntel
Ekran Kartı : Ati Ağırlıklı, Nvidiada olabilir. Paylaşımsız 1 GB ve üzeri  bellek kapasiteli, tabi sadece 1-2 GB vs. olması yeterli değil. En Az 128 Bit veri taşıma yolu olmasına dikkat edin.
Ram desteği: 4 GB izeri
Önerilerimiz bu kadar, umarız Ozguncel.com ailesi olarak tavsiyelerimizin faydasını görürsünüz. Yeni bilgisayarınızın şimdiden hayırlı olmasını dileriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More