Mikroplu Damacana Suyu, Bakterili Sağlıksız Damacana



İstanbul’da satılan 19 litrelik damacana suları üzerinde yapılan laboratuvar incelemesi korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. 55 tane tanınmış firmadan sadece 14 tanesi temiz çıktı. 41 firmanın damacana sularında mikrop var. Buna göre İstanbullular yıllarca mikroplu damacana suyu içmişler.


Damacana suların çoğu mikrop dolu. İstanbul’da satılan 19 litrelik polikarbon damacana suların laboratuvar incelemeleri inanılmaz bir tablo ortaya çıkardı.



Damacanalarda başta koliform, yani dışkı yoluyla bulaşan bakteriler tespit edildi. Kendi kaynakları yeterli olmayan bazı firmalar ilave kaynak kullanarak kaçak dolum yapabiliyor. Buna göre piyasada satılan damacana sularının yüzde 75′i içilemez durumda.

Damacanaların 40-50 defa kullanıldıktan sonra imha edilmesi gerekiyor. Fakat firmalar bu damacanaları delinene kadar kullanıyor. Bu sebepten dolayı içlerinde hem bakteriler birikiyor hem de damacana ile su arasında zamanla kimyasal etkileşim de başlayabiliyor.

Sudaki tehlike çanları herkesi korkuttu. Bu endişeleri ortadan kaldırmak için çipli damacanaların zorunlu hale getirilmesi gündemde. İBB Başkanı Kadir Topbaş da bu konudan bahsetti ve İstanbul’daki şehir suyunun damacanaların birçoğundan daha temiz olduğunu söyledi. Yani mikroplu damacana suyu içmektense şehir suyu içilmesini önerdi. Ancak İstanbul’un suyunu içenler bilir, tadı hiç güzel değildir ve birçok kişi sırf tadı kötü diye bu tür sulara yöneliyor.
Gelen Aramalar: sağlıksız damacana,mikroplu damacanalar,sağlıksız damacana suları,sağlıksız damacana su satan firmalar,antalya imsakiye 2012,antalya 2012 imsakiye,damacana sağlıksız,mikroplu damacana su,mikroplu damacana firmaları,mikroplu damacna su

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More