Samsung Nexus'un ABD'de satışı yasaklandı



APPLE, dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden Samsung’a açtığı davayla, Güney Koreli üreticinin Nexus telefonlarının ABD’de satılmasına yasak getirdi.
Samsung, tablet bilgisayarların ABD’de satılmasına ilişkin yasağın, yürürlüğe girme tarihini erteletmek için temyiz başvurusuna giderken, akıllı telefonlar konusunda ortaya atılan iddiayla sarsıldı. Apple’ın patent ve telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle daha önce tablet bilgisayar satışlarını durdurttuğu Samsung’a, şimdi de akıllı telefon
darbesi geldi. Apple, en son Galaxy S III telefonunun önünü kesmek için mahkemeye başvurmuştu. Yasak getirdiği Nexus modeli de dahil olmak üzere, Apple’ın bugüne kadar mahkemeye verdiği Samsung ürünlerinin sayısı 25’i buldu. 219 milyar dolarlık küresel akıllı telefon piyasasının en büyük iki oyuncusu olan Samsung ve Apple, yıllardır patent hakları yüzünden birbiriyle davalık konumunda. Samsung, yüzde 29.1 ile küresel akıllı telefon satışlarında birinci sırada yer alırken, Apple da yüzde 24.2’lik payla rakibinin ardından geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More