Tenisçi İpek Şenoğlu Kimdir? Hayatı



İpek Şenoğlu 8 Haziran 1979 tarihinde Eskişehir`de doğmuştur.

İpek spor hayatına 4 yaşında yüzme, tenis ve bale yaparak başlamıştır. 5 sene boyunca bu sporları haftanın beş günü yoğun şekilde yapan İpek 9 yaşında başladığı basketbolda Türkiye ilkokullar arası üçüncülük kazanmasını takiben Türkiye Genç Milli takım kadrosuna çağrılmıştır.


Fakat bu sure zarfında vazgeçemediği tek spor tenis olmuştur.

İpek, 4 yaşından günümüze kadar süren spor hayatında yurt içi ve yurt dışında aldığı şampiyonluk ve derecelerle Türk sporunun en başarılı sporcularından biri olmuştur.

İpek, 41 kez tüm yaş gruplarında tekler ve çiftler Türkiye şampiyonu olmuş ve 115 kez milli takımda Türkiye`yi temsil etmiştir.

1998-2002 yıllarında Kaliforniya`da Pepperdine üniversitesi tenis takımında tenis bursu alarak oynayan ve aynı zamanda Uluslararasi İşletme ve Finans okuyan İpek, 2002 yılında profesyonel olarak tenis oynama kararı almıştır.

İpek, 2004 yılında tek bayanlar dünya klasmanında 293. sıraya ve 2009 yılında da çiftlerde 55 numaraya yükselmis ve bu sıralama ile Türkiye`de yine bir ilke imza atmıştır.

İpek, 2004`te dünya sıralamasında kazandığı puanlar sayesinde Grand Slam`lere kendi uluslararası puanıyla katılabilen ilk Türk tenisçi olmuştur. Dünyanın en başarılı tenisçilerinin katılabildiği Grand Slam turnuvalarında ülkemizi başarıyla 5 yıldır temsil eden İpek, 2004`te Amerika Acik Tenis turnuvasinda 3. tur oynayarak dünyanın ilk 16 takımı arasına girmiş, 2005 Avustralya Açık tenis turnuvasında ise ilk turda olimpiyat şampiyonlarını yenerek ikinci tura atlamıştır.

İpek bu sene yine Wimbledon`da üçüncü tura kadar çıkarak hem kendinin hem de Türkiye`nin hedeflerini bir basamak daha yükseltmiştir.

İpek`in bundan sonraki en öncelikli hedefi dünya sıralamasındaki yerini çiftlerde ilk 30`a çıkarmak; Türk tenisinin, Türk sporcusunun ve Türk kadınının başarısını dünyaya tanıtmaya devam etmektir.

İpek ayrıca, 2012 Ingiltere Olimpiyatlarına da katılmayı hedeflemektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More