AÖF Bütünleme Sınav Giriş Yerleri Açıklandı



Eskişehir Anadolu Üniversitesi yıllık programda okuyan adayların bütünleme sınav tarihleri ve sınav giriş yerleri açıklandı. Ara sınavlar ve yıl sonu sınavlarından başarılı olamayan öğrenciler için yapılacak bütünleme sınavları 8 - 9 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleşecek. Öğrenciler sınav giriş yerleri sınav giriş belgesinde yer almakta ve bütünleme sınavına girebilmek için sınav giriş belgelerini de sınav giriş yerine götürmeleri gerekmekte.
Anadolu Üniversitesi AÖF Bütünleme sınavı giriş yerlerinizi açıklandı.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Bütünleme sınavı 8-9 Eylül 2012 tarihinde yapılacaktır.
8-9 Eylül 2012 tarihinde yapılacak AÖF Bütünleme sınavı giriş yerlerinizi öğrenmek için tıklayınız

Yıllık programa kayıtlı bütünleme sınavına girecek öğrenciler T.C Kimlik numaraları ve şifreleri ile https://aofburo.anadolu.edu.tr adresinde bulunan AÖF Büro - Web Hizmeti sayfasından giriş yaparak sınav giriş belgelerini alabilecekler.
Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım ?
Şifresini unutan öğrenciler şifrelerini sadece bulundukları yere en yakın AÖF Bürosundan alabilirler.
Başarı Notu Nasıl Hesaplanır ve Dersten Nasıl Geçilir ?
AÖF yıllık programa kayıtlı öğrencilerin not hesaplaması aşağıdaki şekildedir. Bir dersten geçebilmek için başarı notunun yani vize ve final veya bütünleme notunun ortalaması en az 50 olmak zorunda.
Herhangi bir dersin Ara Sınav(Vize) Notunun %30 'u ve Yıl Sonu(Final) Sınavının %70'inin toplamıyla hesaplanır.
- Örnek

Vize Notu 40 olan bir dersin %30'u : 12
Final Notu 55 olan bir dersin %70'i :  38,5
Toplam 50,5 olur ver dersten geçilir.
Bütünlemeye kalındığı takdirde ise final sınavında olduğu gibi yine alınan notun %70'i alınarak hesaplanır.
- Örnek
Vize Notu 50 olan bir dersin %30'u : 15
Final Notu 40 olan bir dersin %70'i :  28
Toplamı 43 yapar ve bütünleme sınavına kalınır.
Bütünleme Notu 50 olduğu takdirde %70'i : 35 yapar ve toplamda 50 olan başarı notu ile ders geçilir.
Kısacası vize sınavında 50 alan bir öğrenci bütünlemeye kaldığında dersten geçebilmesi için en az 50 almak zorundadır.
Vize sınavına girmedim finalden veya bütünlemeden kaç aldığım takdirde dersi geçerim ?
Vize yani ara sınava girmeyen öğrenci dersten geçebilmesi için final veya bütünleme sınavı puanının %70'i 50'yi geçmesiyle dersten geçebilir. Yani avize sınavına girmeyen bir öğrenci final veya bütünleme sınavından en az 72 - 73 alınması gerekmekte.
Önlisans'tan lisans bölümüne geçiş yapanlar !
Not : Bu yıl daha doğrusu geçen yıl itibari ile herhangi bir önlisans bölümünden mezun olup aöf lisans programına geçiş yapanlar için hazırlık(intibak) sınıfı kalkmıştı. Örneğin Bilgisayar Programcılığı mezunu lisans İşletme programına geçen öğrenciler hazırlık sınıfında bulunan 4 dersi 3.sınıfla birlikte alıyor. 3.sınıfta da 6 dersin olmasıyla toplamda 10 ders yapıyor.
Kesinliği Yoktur : Yıl uzatmamak için hazırlık sınıfına ait 4 dersin en az 3'ü, 3.sınıfa ait 6 dersten en az 5'i geçilmek zorunda. Yani toplamda 8 dersten geçmek gerekiyor. Ancak bu bilgi kesin doğru bir bilgi değildir. Yıl uzatmamak için hazırlık derslerinin hepsinin geçilmesi ve 3.sınıftaki derslerden en az 1 ders bırakılması garanti olur. 4.sınıfta en fazla 2 ders alttan alınabiliyor ancak hazırlık derslerinin hepsinin geçilmesi zorunlu mu yoksa en fazla 1 ders bırakılıp 4.sınıfta alttan alınabiliyor mu o tam olarak bilinmemekte.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More