Apple iOS 6 sürümünü yayınladı.



Apple, uzun süredir resmiyet kazanması beklenen iOS 6 işletim sistemi versiyonunu bugün WWDC 2012'de tanıttı ve deneme sürümünü yayınladı. Dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olarak nitelendirilen yeni sürüm, bu sonbaharda iPhone, iPad ve iPod Touch modelleri için ücretsiz bir güncelleme olarak dağıtılmaya başlayacak. Apple, geliştiriciler için iOS 6’nın dördüncü beta sürümünü yayınladı. Şirketin yayınladığı dördüncü beta
sürümünde YouTube uygulamasının sistemden kaldırıldığı göze çarpıyor. iOS 6 ile Google Haritalar’a veda eden Apple, şimdi de YouTube ile olan bağlarını koparıyor. Şirket, lisans süresinin bitmesi sebebiyle iOS cihazlarında bundan böyle ön yüklü bir YouTube uygulamasının bulunmayacağını açıkladı. Uygulamanın kaldırılmasının iOS 6 ile birlikte devreye gireceğini ve şu an için iOS 5 kullanıcılarının YouTube uygulamasını kullanmaya devam edeceğini belirtmemiz gerek. Apple buna ek olarak, Google’ın App Store üzerinde yayınlanacak bir YouTube uygulaması üzerinde çalıştığını açıkladı. iOS 6 beta kullanıcılarının da YouTube’u bundan böyle Safari internet tarayıcısı üzerinden kullanabileceği belirtildi. Beta sürümünde göze çarpan diğer yenilikler arasında;Facebook entegrasyonu, yetkilendirme durumları, adres defteri ve Apple TV/Bonjour akışlarıyla ilgili hataların giderilmesi ile Haritalar üzerinde yapılan iyileştirmeler yer alıyor.
iOS 6.4 beta sürümünde karşımıza çıkan yenilik oldukça önemli bir gelişme. Zira Apple’ın haritalar uygulamasında Google Maps verilerini kullanmayacağını açıklamasından (ve Google’ın büyük bir indirime gitmesinden) sonra gelen 2. ayrılık haberi. Geriye kalan tek birliktelik ise arama tarafındaki ortaklık. Google kendi uygulamasını yapıyor Apple’ın yaptığı açıklamaya göre Google ile arasındaki anlaşmanın sona ermiş olması nedeniyle 2007′den bu yana iPhone’un ana uygulamalarından biri artık olmayacak. iOS’ta yer alan Youtube uygulaması Android’dekine, hatta mobil web arayüzüne nazaran oldukça vasattı ama kullanıcıları Google’ın reklam seçeneklerinden koruyordu. İki şirket arasında yeniden pazarlık masasına oturuldu mu bilmiyoruz ama Apple, Google’ın iOS için yeni bir uygulama geliştirdiğini haber veriyor. Google’ın geliştirdiği Youtube uygulamasının nasıl olacağı bir yana Apple’ın neden bu yolu tercih ettiği daha fazla merak uyandırıyor.


Etkinlikten bir gün önce yayınladığımız haberde belirttiğimiz gibi ilk iPad ve iPod Touch 3G için güncelleme desteği resmen kesilmiş oldu. iPhone 3GS, 4, 4S, iPad 2, üçüncü nesil iPad ve iPod Touch 4G modelli cihazlar sonbaharda iOS 6 sürümüne yükselecekler.
Maalesef güncellemeyi alan tüm cihazlar iOS 6'nin her özelliklerine erişemeyecek. Yeni harita uygulamasındaki navigasyon ve üç boyutlu mod iPhone 3GS ve 4'te bulunmayacak. Safari'deki çevrimdışı okuma listesi, Shared Photo Streams gibi bir takım özellikler de yine iPhone 3GS'te yer almayacak.  
WWDC 2012'nin tamamını izlemek için buradaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. 


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More