Atatürk Aslen Nereli?



Geçtiğimiz hafta Trafik kazasında hayatına kaybeden Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, 2007 yılında ortaya attığı iddia ile Mustafa Kemal Atatürk’ün aslen Malatyalı olduğunu doğrulamıştı. Ailesi’nin Malatya’dan göç ettiğini Ata’nın evinde duyduğunu basına aktarmıştı.


Atatürk aslen nereli

Mustafa Kemal Atatürk’ün küçük yaşlarda Malatya’dan Selanik’e gittiği ve anne babasının da farklı kişiler olduğu da Radikal gazetesinde yer alarak gündeme oturmuştu. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Atatürk’ün manevi kızı Ülü Adatepe’nin her yıl 2 kere Malatya’yı ziyaret ettiği söyleniyor. 2007 yılın ekim ayında Malatya’ya giden merhum, Cumhuriyet balosunda yaptığı açıklama gerçekten çok ilginç.


İşte Adatepe’nin yaptığı açıklama “Atatürk’ün ailesi Malatya’dan Selanik’e gitti. Ata’nın evinde bu konuşmayı duydum!” diy edemeç veriyor. 10 Ekim 2007′de Malatya’nın yerel Yeni Haber gazetesinde bu açıklamalar yayımlanıyor. Bakalım bu tartışmanın sonu nereye varacak Atatürk aslen nereli, Malatyalı mı yoksa Selanik’ten mi göç etti? ilerki günlerde gerçeklerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More