Birincil ve İkincil Adet Sancıları Hakkında Kısa Bir Bilgi



Hemen hemen her kadın hayatının bir döneminde adet sancısı yaşamıştır. Adet sancılarını birincil sancılar (primer dismonere) ve ikincil sancılar (seconder dismonere) olarak ikiye ayırıyoruz. Birincil sancılarda herhangi bir hastalık ya da enfeksiyon durumu söz konusu değildir. İkincil sancılarda ise çeşitli hastalıklar yapısal bozukluklar söz konusu olabilir.



CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..
Youtube Dizi İzle,Youtubediziizle,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD,Youtube Fragman İzle,Youtube Dizi Tek Parça İzle,Youtube Tek Parça İzle,Yotube Full İzle,Youtube Dizi İzle,Youtubedizi,Dizi İzle,Dizi Fragmanı İzle,Fragmanı İzle Youtube,Dizi Seyret,Full Dizi İzle,HD Dizi İzle,Youtube Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Tv Yemek Programları,Yemek Tarifleri,Resimli,Yemek Programları İzle,Yemek Programları,Televizyon Yemek Programları İzle,Yemek Programları Canlı İzle,Full İzle,Online


Adet sancılarının tedavisine başlamadan önce sancıların birincil mi, ikincil mi olduğunu belirlemek gerekmektedir. Kişi ilk adetinden beri sancılı adet görüyorsa muhtemelen birincil adet sancısı yaşıyor demektir. Ancak sonradan sancılar ortaya çıktıysa ikincil adet sancıları söz konusu olabilir. Birincil adet sancıları genelde ağrı kesiciler ile tedavi edilir. İkincil sancılarda ise sancıya neden olan etmenler bulunup o etmenler tedavi edilmelidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More