Blackberry 10 teknik özellikleri ve fiyatı



BlackBerry 10, görsel klavyesi ve akıllı kamera yazılımıyla dikkat çekiyor.

RIM CEO'su ve Başkanı Thorsten Heins, Orlando'da düzenlenen BlackBerry World 2012 etkinliğinde, BlackBerry 10'u görücüye çıkararak, bir zamanlar akıllı telefon piyasasında elde ettikleri nüfuzu kaybetmeye niyetleri olmadığını gösterdi.


Görsel klavyeye sahip, tamamen yeni bir platform kullanan BlackBerry 10, fiziksel klavye kullanan ve telefona ilk büyük başarısını kazandıran BlackBerry 7'den oldukça farklı bir görünüm sergiliyor.

RIM'in yeni telefonu BlackBerry 10 nihayet ortaya çıktı. RIM'in bu yıl üreteceği tek akıllı telefon olma özelliğini taşıyan BlackBerry 10'un özelliklerine gelince...

4.2 inç'lik bir ekrana sahip olan BlackBerry 10'un ekran çözünürlüğü 1280x7868 piksele kadar ulaşıyor. 16 GB'lık depolama biriminin yanında 1 GB'lık RAM'e sahip olan cihazın işlemcisiyle ilgili ise RIM herhangi bir bilgi paylaşmamayı tercih etti.

BB 10 platformunda çalışan cihazda tamamen QWERTY klavye ortadan kalkmış durumda. Yani yeni BlackBerry, tamamen dokunmatik arabirimle çalışıyor.

Cihazın ne zaman ve hangi fiyat aralığında satışa sunulacağı ise henüz bilimiyor.

RIM'ın CEO'luk görevine Ocak ayında atanan Heins, tanıtımda yaptığı konuşmada, "Buradayım çünkü BlackBerry'nin kullanıcılarına her gün kazandırdığı kendine özgü değere inanıyorum" dedi. Heins, yeni modelin sundukları kaliteyi yeni bir seviyeye çıkaracağını ve benzeri olmayan bir değer sunacağını ifade etti.

RIM, bazı BlackBerry modellerinde fiziksel klavye üretimi planını hala koruyor olsa da, analistler, RIM'in yeni akıllı telefonunda görsel klavyeye geçmesini büyük bir atılım olarak kabul ediyor.

BlackBerry'nin sahip olduğu yeni arayüz, belgeler, uygulamalar ve farklı ekranlar arasında çok kolay geçiş yapılmasını sağlıyor. Parmağızın ucuyla yapacağınız hafif bir dokunuş, en son kullandığınız üç ekranı yan yan dizilmiş kartlar gibi size gösteriyor. Kısayol tuşlarıyla istediğiniz ekrana hemen geçiş yapabileceksiniz. Heins'in dün prototipini sunduğu BlackBerry 10, içerdiği özellikleri kusursuz bir şekilde gözler önüne serdi.



Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More