Blogger Yazı İçine Adsense Ekleme Yöntemleri



Bir çok adsense kullanıcısı gelirini arttırmak için yazıların içine adsense reklamlarını koyuyor. En kolay ve pratik olarak size bloggerda yazının içine reklam koymayı anlatacağım . Anlattığım adımları sırayla uygularsanız en kısa yoldan ve sorunsuz bir şekilde bu işlemi başarabilirsiniz.

1- Reklam Kodunu Blogger'a Uygun Hale Getirelim


Reklam kodlarını blogger da direk html düzenle kısmından şablonumuza eklediğimizde kodlar görünmüyor dolayısıyla bir işe yaramıyor. İlk denememde direkt olarak kodları almıştım ve çalışmamıştı. Sonradan öğrendimki kodları değiştirmek gerekiyormuş.
Damacana 'da bu olay manuel olarak belirtilmiş. Fakat biz bu yönetemi kullanacağız.
http://www.eblogtemplates.com/blogger-ad-code-converter/ Buraya girin ve reklam kodunuzu pencereye yapıştırın. Daha sonra Convert ad code butonuna basarak düzenlenmiş reklam kodunuzu alın. Bloggera uygun hale gelmiş reklam kodunuzu alın ve bir yere kaydedin. Sonraki adımda ise yazımızın neresine reklam koymak istiyorsak ona göre bir kod seçeceğiz.

2- Reklamı Yazının Neresine Koymak İstiyoruz?

Reklamlarınızı blog yazılarınızda yazının üstünde, altında ve ya yazının içinde sağda bir çok seçenek var bunlar için oluşturulmuş kodlar var. Bu kodlardan birini seçin ve ilk adımda oluşturduğunuz reklam kodunu koddaki Reklam kodu buraya kısmına yapıştırın. Reklam kodunuz şimdi tamamen hazır bir sonraki adımda reklam kodumuzu blog şablonuna yerleştiricez.

Reklamın üst tarafta çıkması için;


<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><br /> REKLAM KODU BURAYA<br /> <br /> </b:if>

Reklamın sağ tarafta çıkması için;



<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><br /> <div style='float:right;'>REKLAM KODU BURAYA<br /> </div></b:if>

Reklamın sol tarafta çıkması için;

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><div style='float:left;'>REKLAM KODU BURAYA<br /> </div></b:if>
3- Reklam Kodunu Blogger Şablonuna Yükleme

Bu kodlarını nasıl ekleyebiliriz.Blogger panelimize giriş yapıp,html düzenleye giriyoruz.Widget Şablonunu genişlet diyoruz ve aşağıda ki kodu arıyoruz.


<div class='post-body'>
Reklamı yazının üstüne koymak istiyorsanız yukarıdaki kodun üstüne ekleyeceksiniz.Reklamı yazının altına koymak istiyorsanız yukarıda ki kodun altına kodlarınızı  ekleyin.

Reklam kodumuz artık hazır tüm düzenlemeleri gerekenleri yaptık şimdi şablona yerleştiricez. Şablonda yerleştireceğimiz yeri bulmadan önce Widget şablonlarını genişletin. Daha sonra CTRL+F fonksiyonu ile (post.body) yi bulun. Bunu bulduktan sonra reklamı yazını üstüne ise post.body'nin üstüne altına ise post.body'nin altına reklam kodunuzu ekleyin. Tamamdır. Artık Blogger sayfalarınızda yazıların içinde ki reklamlarla daha çok kazanabilirsiniz. Bol kazançlar.

Takıldığınız bir yer olursa yorum bölümünde belirtin, en kısa zamanda yardımcı olurum.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More