En Popüler Facebook Oyunları ve Hileleri



En başta başkalarının yaptığı “En iyi 12 Facebook oyunu” listelerini gezindim. Abes listeler vardı. Basit yarış oyunları, bir dakika oynaması bile can sıkan yığınla gereksiz, bildiğimiz ve hiç bir özelliği olmayan oyunlar. Yeni oyun bile keşfedemedim bu listelerden. Bu sebeple kendim bir liste yapmaya kalkıştım. Facebook’da oyun oynayanlar bu listedeki oyunların bir çoğunu biliyordur, ama eminim en azından bir tanesini hiç duymamıştır. O duymadığınız, ama çok seveceğiniz oyunun bu listede
olması dileğiyle; işte Facebook’un en iyi 12 oyunu.

12 – Texas HoldEm Poker
http://apps.facebook.com/texas_holdem

Facebook’taki en popüler oyun hangisi diye düşünürsünüz? Farmville veya Cityville aklınıza geldiyse yanılıyorsunuz. Zynga’nın Texas HoldEm Poker oyunu an itibariyle 35,950,353 kullanıcısıyla Facebook’un en aktif oynanan oyunu. Oyun basit, teksas turnuvaları tarzında poker oynamak. Elinizde 2 poker kağıdı var, ortaya 5 adet açılıyor ve rakiplerinize karşı en iyi ele sahip olmaya çalışıyorsunuz.

11 – Okey Plus
http://apps.facebook.com/okeyplus

Yabancıların pokeri varsa, aslında bizim de okeyimiz var. Türkiye’nin en fazla oynanan masa oyunu okey’in geliştiricilerinden yeni bir oyun daha var o da Okey Plus. Tek kötü yanı işyerlerinde server dayatmalarının arkasında kalması ve işyerinden oynanmasında güçlük çekilmesi. Aksi takdirde Facebook’taki en iyi okey oyunu bu.


10 – Mucit Köy

http://apps.facebook.com/mucitkoy

Mucit Köy, Turkcell sponsorluğunda pixofun tarafından geliştirilmiş bir facebook oyunu. Footbo ve Farmville örneğinde olduğu gibi, şehir geliştirme üzerine planlanan strateji de; icatlar geliştiren bir topluluğu yönetiyorsunuz. Ne kadar daha çok vakit ayırırsanız, o kadar daha çok yükselebildiğiniz bu oyun Facebook’da sadece Türkler için yapılmış en iyi oyunlardan biri.

9 – Ravenwood Fair

http://apps.facebook.com/ravenwoodfair

Ravenwood, Facebook’un belki de en kısa süre içerisinde en fazla aktif oyuncuya sahip olan oyunlarından biri. Wolfenstein 3D, Doom ve Quake gibi oyunların da tasarımcıları arasında bulunan John Romero’nun sevgilisi Brenda Brathwaite ile yarattığı Ravenwood Fair, 19 Eylül 2010′da beta yayınına başladı. Bir rakunu ya da bir ayıyı oynadığınız oyunda, ormanda kendinize bir dünya kurmaya çalışıyorsunuz. Arkadaşlarınız size eşlik edebiliyor, oduncusunuz, onları teselli ediyorsunuz ve oyun gittikçe gelişiyor. Türkiye’de henüz çok popüler değil ve tam olarak türkçeye henüz çevirilmemiş, ancak ingilizceniz de varsa bu oyundan oldukça zevk alabilirsiniz.

8 – Mafia Wars

http://apps.facebook.com/inthemafia/

2009 yılında Webby Award’da yılın en iyi internet oyunu seçilen Mafia Wars, bir çok platformda hizmet veriyor. An itibariyle hala 17,102,198 kullanıcı ile en fazla ikinci aktif kullanıcıya sahip olan mafya oyunu hemen hemen tüm platformlarda bulunuyor.

7 – Hero world

http://apps.facebook.com/ryheroworld/

1.998.486 aktif aylık kullanıcısı bulunan bir oyun.Süper kahraman güçlerine sahip oluyor, düşmanlarınıza savaş açıyorsunuz. Arkadaşlarınızı da yanınıza alıp bir ekip kuruyorsunuz ve onlara eğitim veriyorsunuz.

6 – Happy Pets

http://www.facebook.com/happypetsgame

Happy Pets isimli oyunun 8.275.428 aktif aylık kullanıcısı bulunuyor.Evcil hayvan besleyip büyüterek puan kazanıyorsunuz.

5 – FarmVille

http://apps.facebook.com/onthefarm

Karşınızda facebook’un ilk ünlü oyunu. Zynga’nın ünlenmesinin sebebi, ve facebook’da oyun sektörünün oluşmasının ana sebeplerinden biri. Bir çok insan facebook’u sadece farmville için oynadığı olmuştu. Bu sanal çiftlikte, bitkilerinizi dikiyor; kendinizi metropol yaşamın dışına atıyorsunuz.

4 – CityVille

http://apps.facebook.com/cityville

Zynga’nın Facebook sonrasında olgunlaşması, ve aslında esinlenen Sid Meier’in Sim City oyununa dönüş. CityVille, FarmVille’in tüm eksikliklerini çıkartıp, tüm Maxis oyunlarından alması gerektiği özellikleri alıp; Facebook tarihinin en başarılı oyunu oldu. 100 milyon üzerinde insan tarafından oynanan bu oyun, Zynga’nın Electronic Arts’dan daha büyük bir firma olduğunu ilan etmesini sağladı. Konu basit, şehir sizin şehriniz; hadi geliştirin. İçimizdeki belediye başkanının fışkırdığı CityVille kısa sürede bağımlılık yaratırken, tekrar tüm facebook oyunları gibi kısa süre de vazgeçilmeye de yüz tuttu.

3 – Bejeweled Blitz

http://apps.facebook.com/bejeweledblitz

Aslında oyun oldukça eski. Klasik üç taş sıraya koyma oyunu diyebiliriz. Oyunun şu anki hali ise 1994 yılında rus bir programcı tarafından Shariki ismiyle yapılmıştı. Bu programcı şu an sırra kadem bastı, ama O’nun yarattığı oyun tabanı ise PopCap Games’i dünyanın zirvesine taşıdı. Facebook’un en fazla bağımlılık yaratan, ve uzun süreli oynanan oyunlarından Bejeweled Blitz -güya- sizin sadece 1 dakikanızı istiyor. Tıpkı bir sigara içerken bir dakikanızın gitmesi gibi. Ancak ardından sizi öylesine bağımlıyor ki, ve arkadaşlarınızdan öylesine daha iyi olmak istiyorsunuz ki… Kendinizi kaybetmişcesine Bejeweled Blitz’i oynarken buluyorsunuz saatlerce. Aynı oyun, aynı özellikler ama değişik sonuçlar. Bejeweled Blitz, facebook’da arkadaşlar arasında rakabeti getiren ve oyunlar sistemini köklüce değiştiren bir oyun.

2 – Footbo City

http://apps.facebook.com/footbocity

Bundan bir yıldan fazla önce Turkcell ve Doğuş Yayın Grubu, footbo projesinde birleşti. Tüm taraftarların tek bir çatı altında futbolu tartıştığı Footbo Türkiye’ye; Pixofun muhteşem bir oyun verdi. Footbo City sadece futbolun FarmVille’i değil. Amigosunun öngörüleriyle, amigo çalmalarla, taraftar motivasyonlarıyla, turnuvalarla, maçlarla, sponsorluklarla; eşi benzeri daha ingilizce bile yapılmamış muhteşem bir oyun. Benzerini Electronic Arts ve bir kaç firma daha denese de, çoğu oyunlarını geliştirmekten vazgeçmişti. Ancak Footbo City böyle değil. 1 yıl önce Footbo City’i oynayan, şu an bu oyunu neredeyse tanıyamaz. 1 yılı bırakın, 3 ay önce oynayan bile bir süre harcayarak oyundaki yenilikleri anlamaya çalışır. Güzel grafikleri, arkadaşlarınızla aranızdaki ilginç rekabetler, arkadaşlarınıza yardım olanakları ile Footbo City uzak ara Türkiye’de şu ana kadar yapılmış en iyi facebook oyunu.

1 – Buddy Rush

http://apps.facebook.com/buddyrush



Belki de bizden Türkiye’de çok ünlü bir oyunu en iyi olarak bekliyordunuz. Ya da oyuncularının aşırı bağımlı olduğu bir oyunu. Hayır.


2011 yılındaki oyunlar hangileriydi birde buna bakalım.

 Facebook oyunları ile bir çok kitleyi kendine bağlamayı başardı.Bir ara bende farmville'ya bağlanmıstım ama çok şükür bıraktım artık :) Facebook'ta hangi oyunlar rağbet görüyor onlardan bahsedelim. Hiç merak ettiniz mi en popüler facebook oyununun hangisi olduğunu ?

Farmville: 71.444.351 aylık aktif kullanıcıBir çiftlik oyunu olan farmville'de komşular ediniyorsunuz arkadaşlarınızın tarlalarına yardıma gidiyorsunuz hediyeler gönderip alıyorsunuz.Tarlalarınızı ekiyorsunuz vs.

Birthday Cards: 47.064.799 aylık aktif kullanıcı
Arkadaşlarınız, aileniz, eşiniz, sevgiliniz, iş arkadaşlarınız için farklı kategorilerde doğumgünü kartları hazırlıyorsunuz.

Kartlara resim, video, müzik, animasyon eklenebiliyor; hatta kartlarda çizim bile yapabiliyorsunuz.

Cafe World: 22.615.512 aylık aktif kullanıcı
Kendi restoranınızı açıyorsunuz, yemek pişirdikçe para ve puan kazanıyorsunuz. Puan kazandıkça daha çeşitli yemekler yapabiliyor, para ile de restoranınıza daha çok dekor ekleyebiliyorsunuz.

Mafia Wars: 21.163.998 aktif aylık kullanıcı
En kıl olduğum oyundur kendisi durmadan mafa wars isteği gönderiyor arkdaşlarım sinir oluyordum. Arkadaşlarınızla mafya çetesi yaratıyorsunuz. Diğer oyunculara savaş açabiliyor, ya da görevlere gidiyorsunuz; gittikçe para kazanıyorsunuz, kazandığınız parayla restoran veya casino alabiliyorsunuz.

Petville: 17.490.683 aylık aktif kullanıcı
Kendi evcil hayvanlarınızı alıp besliyor ve para kazanıyorsunuz.

Pet society: 16.098.910 aylık aktif kullanıcı
Evcil hayvanınızı büyütüp onlarla çeşitli aktivitelere katılabiliyorsunuz, yarış, balık tutma, bahçe bakımı ve yemek pişirmek vs.

Happy aquarium: 15.882.965 aylık aktif kullanıcıKendi akvaryumunuza balıklar alıp besleyip büyüttüğünüz eğlenceli bir Facebook oyunu.

Fishville: 15.009.452 aylık aktif kullanıcıOyunda akvaryum alıp balıklarınızı besleyip büyüttüyor, para kazandıkça da akvaryumunuzu dekore ediyorsunuz.

Zooworld: 14.402.523 aylık aktif kullanıcı
Hayvanat bahçesinde hayvan besliyorsunuz.

Bejewelled Blitz: 10.410.570 aktif aylık kullanıcıBir ara bende alışkanlık yapmıştı arkadaşlarla kapışıyordum.Renkli taşların aynı renkte olan 3 tanesini alt alta ya da yan yana getirdiğinizde sıra silinerek aşağıya düşüyor, böylelikle oyuna devam etmiş oluyorsunuz.

3 aynı rengi ne kadar çabuk görürseniz o kadar hızlı oynuyor ve oyunda o kadar çok ilerliyorsunuz.

Happy Island: 9.435.483 aylık aktif kullanıcı
Bir nevi ada yaratma oyunu

Facebook’taki tüm oyunlar basit oyunlardır. Kolayca anlaşılabilir, kolayca oynanabilir, ve sizden istedikleri en önemli şeyin sizin vaktiniz olduğu oyunlardır. Buddy Rush bu noktada kendini diğer oyunlardan ayrı bir köşeye çekiyor.
Belki de formülünden kaynaklanıyor:
Nintendo + World of Warcraft + Facebook = Buddy Rush
Dilerseniz vampir, dilerseniz kötü huylu bir prenses olabilirsiniz. Savaşçı, Okçu, Büyücü, Rogue (çift el dövüşen savaşçı), Kötü Kalpli Prenses, İyi Huylu Cadı, Samuray, Vampir, Güreşci ya da Betty Junior (küçük bir ejderha) olarak bu oyunu oynayabilirsiniz.
Goblinlere, böceklere, kaplumbağalara, diğer hayvanlara ve sizin gibilere karşı savaşarak bir çok görev tamamlıyorsunuz. Tamamladığınız görev sayısı da 5-10 falan da değil; 57 haritadaki görevleri 5-6 kademede tamamlıyorsunuz. Sonsuz özellikli bir zindan, ve şampiyonlar arasında savaş arenası da 40′ıncı levelden sonra sizi bekliyor.
Bir facebook oyununun içerisine oldukça mini bir World of Warcraft koymak gibi bir şey bu oyun. Yapımıyla, hikayesiyle, oyundan alınan zevkle, detaylarıyla; bu oyun facebook’un şu ana kadar yapılmış en iyi oyunu. iPad ve iPhone versiyonları da mevcut ve ücretsiz.
Tek kötü yanı, henüz türkçe değil. İngilizcesini geliştirmek isteyenler varsa ideal.


Anasayfa: RenkliWEB

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Yeni Vadi* SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

 Facebook ,Facebook hileleri,Facebook oyunları, Facebook yenilikleri,Facebook videoları,Mynet oyunları,Mynet,Full Program Arşivi,Grafik Tasarım,Web Güvenliği,Msn,msn programları,msn ifadeleri,msn yazılarıFacebook Oyun Hileleri, Aradığınız Tüm Hileler Burada... Türkiye'de bir ilk Virüssüz Türkçe anlatımıyla Facebook oyun hileleri.Facebook Mynet Çanak Okey Çevir Kazan Hilesi İndir. Posted in Facebook oyun hileleri · (daha fazla…) Aranan Kelimeler: mynet çanak okey cevir kazan hilesi ...Joined Facebook · December · November · October. Oyun Hileleri is on Facebook. To connect with Oyun Hileleri, sign up for Facebook today. Sign UpLog In ...Farmville Para Hilesi; farm, ville, farmville, hileleri, farmville hileleri, farmville hilesi,para, para hilesi ...Tarla büyütme, Level atlama, Sınırsız Para Kazanma, beleş benzin sahibi olma, beleş benzini komşunun tarlasına döküp kundaklama yapma, Sinekten yağ ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More