Evde Dondurma Nasıl Yapılır Tarifi




Sıcak yaz aylarının gelmesiyle birlikte dondurma yemek insanların vazgeçilmez tadı olmuştur. Dışarıdan aldığınız çeşitli marka dondurmalara para vermek yerine evde dondurmanın nasıl yapıldığını, evde yapılan dondurma tarifini sizler için  yapalım ve anlatalım. Dışarıdan aldığınız dondurmalar hazır olduğu için sizleri pek tatmin etmiyor olabilir genellikle krema gibi olan dondurmalar yerine Mado gibi ünlü markaların dondurmalarını tercih edebilirsiniz. Maddi durum açısından sıkıntı çekiyorsanız ya da her istediğinizde evde kendinize misafirlerinize ve ailenize
dondurma yapmak istiyorsanız çokta zorlanmayacaksınız.


Evde Dondurma Yapmak İçin Malzemeler

    Yarım kilo süt
    1 Bardak Toz Şeker
    Sahlep
    Krema

Evde Sade Dondurma ve ya Aromalı Dondurma Tarifi

    Öncelikle yarım kilo sütü (2.5 su bardağı) tenceremize döküyoruz.
    Üstüne 1 bardak toz şeker ekleyin daha fazlada ekleyebilirsiniz çünkü donduğu zaman şeker tadı biraz kayboluyor.
    Daha sonra yarım kilo süt kullandığımız için 1 tatlı kaşığı sahlep yeterlidir.İçine koyacağınız sahlep saf sahlep olmalı dondurmayı dondurma yapan asıl madde budur.
    Yarım su bardağı da krema ekledikten sonra 5-6 dakika tencere bulunan malzemeleri karıştırın.
    10 dakika boyunca tencerede karıştırdığınız karışımı ocakta kaynatın.Kaynama sürerken topaklanmaması için sürekli bir kepçe ya da karıştırıcı ile karıştırın.10 dakika ocağın üstünde karıştırmanız ve bekletmeniz dondurmamızın kıvamını tutturmak için yeterli olacaktır.
    Tenceredeki dondurma karışımınızı dolaba kaldırmak için küçük kaplar ya da büyük bir kap seçebilirsiniz.
    4 saat sonra hazır olacak dondurma için dolaba koyduğunuz kapta ki dondurma karışımını yarım saatte bir çıkarıp karıştırın sonra geri koyun. Bu işlemi yapmazsanız çevresinde oluşan buzlanmalardan dolayı homojen ve tadı güzel olmaz.
    4 saat sonra buzluktaki dondurmanızı çıkartıp üstüne fıstık içi serpip yada sade bir şekilde servis yapabilirsiniz kolay gelsin.

Evde Dondurma Tarifi-Evde Dondurma Nasıl Yapılır İzle


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More