Godaddy Domain Transferi




Domain transferi yaparken yabancı bir firmadan aldıysanız ve yabancı diliniz yoksa problem yaşama olasılığınız çok yüksek. alan adınızı başka bir firmaya transfer işlemi gerçekleştirdiğiniz için alan adınızın kayıtlı olduğu firma işlemleri biraz karmaşıklaştırarak bunun gibi ufak tefek zorluklar çıkarabiliyor.



Godaddy firmasından aldığınız bir alan adını başka bir firmaya transfer etmek istediğinizde transfer esnasındaki yapılan işlemlerden bazıları gözden kaçabiliyor. Şimdi sırasıyla



  1. Godaddy panelinize girerek transfer etmek istediğiniz alan adının transfer kilidini kaldırın. Bu işlem için önce alan adınıza tıklayın ve özelliklerinin bulunduğu ekrana gelin. Bu kısımda ekranın sol tarafında Locked:Locked başlıklı satırın sonunda Manage yazısına tıklayın. Açılan küçük pencerede işaretini kaldırın.
  2. Locked satırının 3 satır altında Authorization Code: kısmını göreceksiniz. Bu satırın sonundaki Send by Email yazısına tıklayarak ve transfer kodunu kayıtlı mail adresinize gönderilmesini sağlayın.


  3. Alan Adı Transferi yazımızdaki 1. adımı uygulayarak transfer etmek istediğiniz firmadan transfer kodunu girmenizi sağlayacak maili gönderilmesini sağlayın.
  4. Transfer etmek istediğiniz firmanın gönderdiği mail içindeki linke tıklayarak açılan sayfadaki gerekli alana transfer kodunu girin ve işlemi onaylayın.
  5. Godaddy size transfer ile ilgili transfers@godaddy mail hesabından  Transfer of alanadiniz.com konulu bir posta gönderecek. bu posta içindeki linke tıklayarak alan adınızın tranfer işlemini görüntüleyen godaddy sayfasına gidin.
  6. Açılan sayfanın ortasında Accept / Decline yazısını göreceksiniz. sayfanın sol üs köşesindeki aktif olan butona tıklayın ve çıkan sayfada Accept 'i seçin.

Bu işlemlerden sonra transfer işleminiz başlamış olacaktır. 



Alan Adı Transferi ( Domain Transfer )

Alan adı transferini domain sahipleri ve domain satışı yapanlar tarafından sık sık kulanılır. Transfer işlemi domain'in kayıtlı olduğu firmanın zorluklar çıkarması ve transfer işleminin karmaşıklığından dolayı alan adı sahiplerinin gözünü korkutuyor. Eğer alan adı sahibi alan adını yabancı bir firmadan almışsa ve yabancı dil bilmiyorsa  transfer işlemini yapmak daha da zorlaşabiliyor. Ancak domain transferi eskisi kadar zor değil.
Bu işlem için zorunlu olarak Transfer izin kodu (Authorization Code
 ya da Transfer Authorization Code) uygulaması getirildi. Transfer izin kodu ile alan adınızın kayıtlı olduğu firmadan rahatlıkla istediğiniz başka bir domain kaydedici firmaya taşıyabilirsiniz. 

Alan adı taşıma işlemleri

  1. Alan adınızı taşımak istediğiniz firmaya taşıyacağınız alan adını bildirin. alan adınızı taşımank istediğini firma taşımak istediğiniz alan adının kayıt bilgilerinden yetkili mail adresine transfer ile ilgili bir posta gönderecektir. Bu postada alan adınızı taşıyacağınız firma sizden posta içindeki linke tıklayarak  transfer etmek istediğiniz alan adı için aldığınız Transfer izin kodunu (Authorization Code ya da Transfer Authorization Code) girmenizi isteyecektir.
  2. Transfer etmek istediğiniz alan adınızın kayıt olduğu firmadan transfer etmek istediğiniz alan adınızın transfer kilidini kaldırın. Bu işlem için Alana adınızın kayıtlı olduğu firmanın sitesine hesap bilgilerinizle girerek domain bilgilerinde locked ya da kilit ile ilgili satırı bularak kilidi kaldırın.

  3. Transfer izin kodunu  (Authorization Code ya da Transfer Authorization Code) isteyin. Bu işlem  için Alana adınızın kayıtlı olduğu firmanın sitesine hesap bilgilerinizle girerek Transfer izin kodu  (Authorization Code ya da Transfer Authorization Code) ile ilgili satırı bulun ve izin kodunu isteyin. İzin kodunuz alan adında kayıtlı olan yetkili mail adresine gelecektir.
  4. Alan adınızın yetkili mail adresini açarak Transfer izin kodunu  (Authorization Code ya da Transfer Authorization Code) 1. adımdaki linke tıklayarak izin kodunu girmenizi istenen yere girin.
  5. İzin kodunu girdikten sonra kayıtlı mail adresinize Transfer Authorization for alanadiniz.com konulu bir mail gelecektir. Bu posta içinde Approve Transfer Link başlığı altındaki linke tıklayın.
  6. Approve Transfer Link başlığı altındaki linke tıkladıktan sonra ekrana The Request for transfer of alanadiniz.com has been confirmed.  yazılı bir mesaj gelecektir. Bu yazı transfer işleminizin başladığını gösterir.



Transfer işlemleri 6 güne kadar sürebilmektedir. Bu süre içerisinde bekleyerek alan adınızın transfer edilip edilmediğini kontrol edin. Eğer herhangi bir hata çıkarsa alan adınız transfer edilmeyebilir.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More