Google Chrome Hacker yarışması yapacak



Geçtiğimiz aylarda Google ‘nin düzenlediği Pwnium adlı ilginç yarışmanın 2. versiyonunu yapmaya karar verdi. Yarışmanın bu ayağının adı ise Pwnium 2 olacak ve toplam ödülde X2 olarak hesap edilecek.

Bu yarışma Ekim 2012 ‘de Kuala Lumpur ‘da düzenlenecek ve devasa ödül olarak 2 milyon dolar gibi ciddi bir mebla verilecek. Google’ın dağıtacağı 2 milyon doların hepsinin tükenmesi için en az 34 tane tamamen Chrome’a ait açık bulunmalı. Her Chromium temelli açık, $60,000 değerinde. Eğer yapılan hack, bağımsız bir açığı Chrome’un bir açığıyla
birleştiriyorsa, mesela işletim sistemindeki bir açık artı Chrome’da bir eksikliğin yanyana gelmesini şart koşuyorsa, ödül $50,000’e düşüyor. Hack tamamen bağımsız açığa yoğunlaşıyorsa, yani Flash veya sürücü hataları gibi bağımsız yazılımlar yüzünden gerçekleşen ve aslında bütün tarayıcılarda kullanılabilecek bir hack ise, Google bunu da ödüllendiriyor: $40,000. Son olarak, tekrar edilmesi kolay olmayan, eksik olan, sadece korumalı alan (sandbox) içinde gerçekleşip korumalı alanın dışına taşmayı bec eremeyen açıklara, panelin uygun gördüğü herhangi bir ödül verilebiliyor.
Öte yandan, Google’ın 1 milyon dolarlık ödülü ikiyle çarpışı ciddi talebe cevap vermekten çok sansasyon yaratmak için. Nitekim, Pwnium’da sadece 2 tane Chrome bazlı açık yakalanmış ve hepi topu $120,000 dağıtılmıştı. Yine de, henüz 19 yaşında olan Pinkie Pie ve 14’ten fazla açığı birleştirerek dahiyane hack’ini tasarlayan Sergey Glazunov, $60,000’er cebe indirmekle kalmayıp, prestijli hacker konferansı BlackHat USA’in ödül töreninde Pwnie Awards’a layık görüldüler.

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More