Ramazan Bayramında otoyol ve köprüler ücretsiz (18 Ağustos ve 22 Ağustos)



Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 18-22 Ağustos tarihleri arasında köprü ve otoyollar 5 gün boyunca ücretsiz olacak.Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Ramazan Bayramı tatili öncesi tatile çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.Tatilde rahat ve güvenli seyahat için bir çok önlem alındığına söyleyen Yıldırım, vatandaşın köprü ve otoyollardan 5 gün boyunca ücretsiz faydalanacağını söyledi.Yıldırım ayrıca sürücülerden hız limitini aşmamaları ve uykulu bir şekilde yola çıkmamalarını söyledi.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramının acı ve çileye dönüşmemesi için tüm birimleriyle seferber olduklarını, bayramlarda trafik hareketliliğinin çok yoğun yaşandığını, herkesin sevdikleriyle bayramlaşmak için yollara çıktığını, her vatandaşın ailelerine, sevdiklerine güven içinde kavuşabilmesi için tüm önlemlerin alındığını söyledi.
Kara, demir ve havayollarında yaşanacak yolcu yoğunluğu göz önünde bulundurularak, ek seferler konulduğunu belirten Yıldırım, özellikle karayollarında şimdiden otobüslerde boş yer bulunmadığını, vatandaşların, ulaşım aracı bulamaması nedeniyle sevdiklerine kavuşamaması sorununu ortadan kaldırmak için, D2 belgeli, tur ve servis aracı olarak kullanılan otobüslere bayram süresince biletli yolcu taşıma izni verildiğini söyledi
Bayramlarda geleneksel hale gelen otoyollar ve köprülerin ücretsiz olacağını anımsatan Yıldırım, şunları açıkladı.“Bayramlarda imkanı olan herkes memleketine, anne, baba, eş, dost ve akrabalarını görmek için Anadolu yollarına düşecekler. Bayramlarda vatandaşların bütçeleri zorlanacak, bayram seyahatlerinde bütçelerine bir nebze olsun katkıda bulunmak üzere 18-22 Ağustos tarihleri arasında tüm otoyol ve köprüler ücretsiz olacak, daha önceki yılların aksine bu yıl Arife günü ve Bayram sonrasındaki bir gün dahil olmak üzere toplam 5 gün otoyol ve köprüler ücretsiz olacak.”


-"Yapım, bakım ve onarım çalışmaları asgari seviyede tutulacak"-
Yıldırım, karayollarında trafik işaretlemelerinin çok büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, yollardaki oto korkuluk, reflektif malzeme ve kenar dikmelerinin eksikliklerinin giderildiğini bildirdi ve sürücülerin işaret ve işaretçilere uymalarını istedi.
Özellikle trafiği yoğun olan tatil yörelerine gidiş ve dönüş güzergahları için ek önlemler alındığını belirten Yıldırım, yapım, bakım, onarım gibi nedenlerle şerit sayısında eksilme bulunan yolların gözden geçirilerek mümkün olan şeritlerin tamamının trafiğe açılmasının sağlandığını kaydetti.
Yıldırım, Bayram tatili süresince Karayolları sorumluluğu altındaki güzergahlarda ülkenin tüm bölgelerine yayılmış çok sayıda iş yerinde devam eden yapım, bakım ve onarım çalışmalarının asgari seviyede tutulacağını hatırlatarak, hava ve yol şartları takip edilerek, değişen ve gelişen şartlara göre gerekli tedbirlerin hızla alınacağını ifade etti.
Bakanlık olarak üzerlerine düşen tedbirleri aldıklarını ancak sadece bakanlığın veya ilgili diğer birimlerin alacakları trafik önlemlerinin yeterli olmadığına dikkati çeken Yıldırım, sürücülere, uykusuz, yorgun veya alkollü olarak yola çıkmamaları, araçlarının lastik ve diğer her türlü bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulundu.
-"Kazaların tamamına yakını sürücü hatalarından"-
Yıldırım, son yıllarda Türkiye'de karayollarına büyük yatırımlar yapıldığını, 15 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 74 kenti birbirine bölünmüş yolla bağladıklarını belirterek, bölünmüş yollardan sonra yol kusurundan kaynaklanan kaza oranı neredeyse ortadan kalktığını, kazaların tamamına yakınının sürücü hatalarından kaynakladığını, sürücülerin ihlal ve ihmalden uzak durmaları gerektiğini ifade etti.
Bayramda rahat ve güvenli seyahat için bakanlıkça gerekli önlemleri aldıklarını bildiren Yıldırım, sürücülerin de dikkat etmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:
"Herkesin, 'yolların kralı olmaz kuralı olur' ilkesiyle hareket etmesini ve hız limitini aşmamalarını istiyorum. Tatil süresince trafik yoğunluğu çok artıyor. Bu nedenle seyahatlerini, gün içinde uygun saatlere yayarak aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları gerekiyor. Herkes kendi şeridini kullanmalı ve özellikle emniyet şeridi ve karşı yöne ait şeridin ihlal edilmemesine herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmaları ve yeterli yakıt almaları, araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları konusunda herkes dikkatli olmalı.
Yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak ögelerden kaçınmaları, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmaları, özellikle bölünmüş yollarda hız sınırlarının artırılmasının ardından sürücülerin bölünmüş yolların bütün kesimlerinde hız sınırının saatte 110 kilometre olduğu gibi yanlış bir algıya kapılmamaları, yolların keskin viraj, yüksek eğim, meskun mahal veya kavşak gibi kesimlerinde hız tahdit levhaları ile belirlenmiş hız sınırlarını kesinlikle aşmamaları gerekiyor.
Sürücülerimizin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında Yol Danışma Birimimizin '0 312 415 88 00' ve '425 47 12' numaralı telefonlardan veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca 'www.kgm.gov.tr' adresinde hizmete sunulmuş olan güzergah analizi programı ile yol kullanıcılarının en uygun güzergah ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları, yol ve hava durumunu, yol boyu tesislerini ve önemli yerleri internetten görsel olarak sorgulamaları mümkün olacak."
-"Hiç varamamaktansa geç varmak daha iyidir"-
Yıldırım, Türkiye'de mevcut yol durumuna göre trafik kurallarına uyulduğu takdirde yollarda kazaların yaşanmayacağını, kimsenin burnunun bile kanamayacağını vurgulayarak, hız limitlerini aşarak, gitmek istenilen yere erken varacaklarını düşünenlerin, trafik kurallarını ihlal ettiklerine, hem kendi mal ve can güvenliklerini hem de yollardaki araçtakilerin mal ve can güvenliklerini tehlikeye attıklarına dikkati çekti .
"Sevdiklerinize hiç ulaşamamaktansa birkaç saat geç ulaşmak daha iyidir. Kimse sevdiklerinin bayramını acıya dönüştürmesin" diyen Yıldırım, herkesin Ramazan Bayramını kutladı.


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Yeni Vadi* SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More