SBS yerleştirme sonuçları açıklandı!




İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı 2012 SBS yerleştirme sonuçları açıklandı.

SBS yerleştirme sonuçları 2012, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş için yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerleştirme sonuçları açıklandı.SBS yerleştirme sonuçları 2012 - Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş sınavı sonuçları.Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''www.meb.gov.tr''internetadresindenöğrenilebilecek.Bakanlıktan dün yapılan açıklamada, yerleştirme sonuçlarının 24 Ağustos 2012 tarihinde açıklanacağının duyurulduğu, ancak öngörülen tarihten daha önce tamamlandığı için bugün açıklanacağı bildirilmişti.


Sonuçları öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 2012 yılı yerleştirme işlemleri, Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre gerçekleştirilmiştir. Yerleştirme sonuçları 17 Ağustos 2012 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmaya başlayacaktır.Öğrencilerimiz T.C. kimliknumarası ve doğumtarihiyle sonuç bilgilerini bu adreslerdenöğrenebileceklerdir.
467.697 kontenjan için 777.096 adayın tercih başvurusunu yaptığı işlemlerde 461.326 aday sisteme dahil ortaöğretim kurumlarına asil kayıt hakkı kazanmıştır. Yerleştirme işlemi tamamlandığında bazı öğrenciler hem asil hem yedek olarak, bazı öğrenciler sadece asil olarak bazı öğrenciler ise sadece yedek olarak tercihlerine yerleştirilmiş olabilirler. Bazı öğrenciler ise hiçbir tercihinde asil ya da yedek olamayabilir. Yedek yerleştirme sonucunda öğrenciler en fazla 3 tercihine yedek olabilir.

“Sınav Sonuç Belgesi”nde, öğrencininasil kazandığı okul ile yedek kazandığı okul/okullar ve yedek sırası yer alacaktır. Veliler https://e-okul.meb.gov.tr adresindeki “Veli Bilgilendirme Sistemi”nden sürekliolarak bilgilendirilecektir. Ayrıca bu yıl yenibir uygulamayageçilerek SMS ile bilgilendirilmek isteyen veliler desürekli olarak bilgilendirileceklerdir.
Asil Listeden Kayıtlar:

Tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asil olarak yerleştiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir.
Asil listeden kayıt hakkı kazananöğrenciler27-31Ağustos2012 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybederler.
Yedek Kayıt Dönemi:

Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerinkayıt dönemisona erdikten sonra, 03 Eylül 2012 saat 08.00'den itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadaröğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilir.

Heröğrencikayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradakiöğrenciyekayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybederler.

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciyekayıt hakkı verilmesi işlemi 12 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 12 Eylül 2012 saat 17.00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 14 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar devam edecektir.

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildirenöğrencilersınavsızöğrencialan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir.
Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresiiçerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrencilerbu haklarını kullandıklarıtakdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer.

Kayıt Hakkı Kazanamayan Öğrenciler:

Sınavsızöğrencialan ortaöğretim kurumlarının (genel lise ve meslek liseleri)
9. sınıflarına yeniöğrencikayıtları, 13-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacaktır. Sınavsızöğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenler bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapabilecektir.Öğrenciler hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacaklardır.

Yerleştirme işlemlerine ilişkin sayısal veriler ve en yüksek puana sahip ilk onöğrencininkayıt hakkı kazandığı okullara ait liste ekte sunulmuştur.

İlgililerin konuyla ilgili her türlü soruları için MEBİletişimMerkeziAlo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabileceklerini belirtmek isteriz.

2012 Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi Yerleştirme İşlemi Sayısal Bilgileri

Tercih Yapan Aday Sayısı777096
Toplam Tercih Sayısı5330486
Ortalama Tercih Sayısı7
Okul/Bölüm Sayısı6889
Toplam Kontenjan467697
Asil Kazanan Aday Sayısı437874
Mülakata Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı23452
Boş Kalan Kontenjan Sayısı (Devlet Okulları)222
Boş Kalan Kontenjan Sayısı (ÖzelOkullar)6149

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

1 yorum:

SBS 2012 Yedek Yerleştirmeleri Ne Zaman Yapılacak ; 2012 SBS Yedek yerleştirme ne zaman yapılacak , SBS yedek yerleştirme tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak , SBS Yedek yerleştirme boş kontenjanları ve başvurular , 2012 2013 SBS Yedek yerleştirme tarihleri
Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 03 Eylül 2012 saat 08.00′den itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More