Sedef Hastalığına Faydalı Bitkisel Kürler / Tedaviler



Sedef Hastalığına Faydalı Bitkisel Kürler / Tedaviler

Çöretkotu – Karabaş Otu Kürü



Sedef sıkıntılı ve rahatsızlık verici bir hastalıktır. Herkes bir şekilde tedavisini aramaktadır. Bu konuda Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU kendisinin denediği ve faydasını gördüğü çörekotu ve karabaş otu ile hazırlanan çörekotu – karabaş otu tarifini paylaşmıştır.

Çörekotu – Karabaş Otu Kürünün Hazırlanışı

Çörekotu hazırlanışı: Üç çay kaşığı çörekotu bir havanda hafif şekilde dövülür ( çok ezilmeden ) ve 2 – 3 yemek kaşığı yoğurda karıştırılır.
Karabaş otu hazırlanışı: Kaynamakta olan bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı karabaş otu eklenir. Su bu halde ağzı kapalı bir şekilde yaklaşık 3 – 4 dakika kaynadıktan sonra ateşten indirilir ve süzülür.

Çörekotu – Karabaş Kürü Nasıl Kullanılıyor ?
Öncelikle hazırlanan çörekotu sabah aç karna tüketilir. Aynı günün akşamında da hazırlanan karabaş otu çayı yatmadan önce tüketilir. Kür bu şekilde bir ay aralıksız olarak uygulanır.

Sedef Kaşıntılarına Karşı Üzüm Çekirdeği Kürü
Üzüm çekirdeği kürü için, yirmi – yirmi beş adet üzüm çekirdeği havanda ezilir. Üzüm çekirdekleri ezildikten sonra içerisinde Birkaç üzüm tanesi atılır çekirdek tozlarıyla karışması için bir müddet ezilir. Bu şekilde tüketimi daha kolay olur.


Üzüm Çekirdeği Kürünün Kullanımı Nasıl Olur ?

Bu kür sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez tüketilir ve her seferinde taze olarak hazırlanır. Bu şekilde on gün süreyle devamlı kullanılır. Daha sonra yine sedefe bağlı kaşıntılar meydana gelirse aynı şekilde on günlük bir periyotta bu kürü kullanabilirsiniz.
2

Kayank: Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More