Sınav Hakkında Herşey 6 Haftada 100 Şınav Çekme Yöntemi




Eğer gücünüzü artırmak istiyorsanız yazıda vereceğimiz bilgileri uygulayarak 6 haftalık süreçten sonra bir kerede 100 sınav çekecek duruma geleceksiniz.Sakın kendinize ''ben mi 100 şınav çekicem'' demeyin.Programı uygulayın ve haftada yarım saatinizi ayırarak disiplinli bir şekil de programı uygulayın.Bazılarınız belki 50 şınavı çok rahat çekebilir ama bunu yapabilenler nadir kişilerdir.Kendiniz 10 şınav çekseniz bile büyük başarı gibi görürsünüz.Ama bu program sonunda olanlara inanamayacaksınız.

Şınav Nedir?
Şınav yere parelel ve yüz aşağıda olacak şekilde uzanarak kollar sayesinde vücudun yukarı kaldırım aşağı indirme şeklinde uygulanan güç ve kondisyon eğzersizidir.Şınav en önemli egzersizlerden biridir.Askeri eğitimlerde,fiziksel eğitimlerde işimize çok yarar.Omuz kaslarının çalışmasını sağlar.
Düzgün Şınav Taktiği(Normal Şınav)
 Ellerinizi omuz genişliğin açın.Yere dayanarak yüzükoyun yatın.Vücüdunuzu düz tutarak kollarını dirsek kısmından eğerek vücudunuz aşağıya indirin.Aynı şekilde kollarınızı düzleştirerek vücudunuzu yukarı kaldırın.


 Vücudunuzu indirip kaldırırken sadece kollarınızından güç alınız.Kalkarken vücüdunuzun diğer organlarından güç almaya çalışmayın.Vücudunuz doğru hizada tutun.Şınav çekerken en önemli şey kollardır.Bu şınav en zorlu şınavlardan biridir.1 tane çektikten sonra bir şınav daha çekemeyebilirsiniz.Düşünün ortalama 75 kg olsanız ve kollarınız 75 kg yu kaldırabilir mi ? Tabi ki hayır.Kaldırsa bile en fazla bir sefer kaldırabilir.Düzgün şınav taktiği ile normal şınav çekemiyorsanız endişenlemeyiniz.Diğer şınav taktiklerini de mutlaka incelemenizi öneririm.İnanmadan hiç bir şey başarılamaz.Önemli olan istediğiniz şeyi yapmaya inanmaktır.
Alternatif Şınav Teknikleri
Normal şınav çekmekte zorlandıysanız üzülmeyin,alternatif şınav tekniklerini deneyiniz. 

1-) Diz Şınavı
Bu şınav tekniğinin normal şınavdan farkı vücudun şınav çekerken vücudun taşıdığı ağırlığın %50 oranda azaltmasıdır.Yani normal şınav çekemeyenler için ideal bir şınav türüdür.Bu şınavda dizleriniz yere basısak ayaklarınız basmayacaktır.Bu şınavda vücut duruşunuzu bozmayınız.










2-)Tümsek Şınavı
Bu şınav tekniğinde normal ve diz şınavına olmayan kollarınızı desteklemek için sehpa veya sandelye yardımıyla çekilen şınavdır.Tümsek şınavı vücudu fazla zorlamayan bir şınavdır.Eğer evinizin balkonu varsa dikkatli bir şekilde tümsek şınavını çekebilirsiniz.


NOT: Lütfen şınavdan önce sandelye veya sehpanın sabit olduğundan emin olun. 

3-) Duvar Şınavı
Yukarıda anlattığımız şınavları sizi zorlamışsa bu yöntemi mutlaka denemelisiniz.En kolay şınav çekme tekniği duvar şınavı tekniğidir.Duvar şınavı çekerken kollarınızda ki,kaslarınızda ki baskıyı azaltacağı için rahatlıkla şınav çekebileceksiniz.
 

Duvar şınavını uyguladıktan sonra gücünüzü topladığında diğer şınavları tekrar uygulayabilirsiniz.










Başlangıç
Şınav tekniklerini öğrendikten sonra şimdi nasıl tek seferde 100 şınav çekebileceğiniz.Aşağıdaki program sayesinde tek seferde 100 şınav çekebileceksiniz.
Programa başlamadan önce başlangıç testi yapmanızda fayda var.Bu test sizin şınav programını nasıl uygulayacağınız sizin form durumunuzu gösterecektir.

Yukarıdaki resimden kendinize göre program seçin.Kendinize en uygun seviyeyi seçin.Kesinlikle yapamayacağınız yüksek seviyelerden başlamayınız.Programı uyguladığınızda gücünüz maksimum artacaktır.Kaçıncı seviyeden başlamanız gerektiğini öğrenmek için kaç sınav çekebiliyorsanız listeden çektiğiniz sınav sayısını bulup o seviyeden başlamızı öneririm.
Haftada 3 gün çalışmanızı öneririm. Pazartesi - Çarşamba- Cuma günleri çalışmanızı tavsiye ederim.
1.HAFTA
Artık program başlama vakti geldi.
Eğer 5 şınava kadar çekebildiyseniz 5 şınava kadar olan bölümü uygulayınız.
6-10 şınava kadar çekebildiyseniz 6-10 şınav kadar olan bölümü uygulayınız.
Bu şekilde kendinize uygun olan bölümü seçin ve haftalık olarak uygulayınız.Eğer ilk haftayı tamamladığınız takdirke 2.hafta programına geçiniz.Fakat başarız bir sonuç alırsanız programı bir hafta daha tekrar uygulayınız.
http://i41.tinypic.com/o074hw.jpg

2.HAFTA

http://i44.tinypic.com/jt9myr.jpg

3.HAFTA
http://i41.tinypic.com/mj61r5.jpg 
4.HAFTA
http://i44.tinypic.com/9az8ls.jpg 
5.HAFTA
http://i40.tinypic.com/2nlxqtx.jpg 
6.HAFTA
http://i39.tinypic.com/23lo5me.jpg
Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More