Assisted GPS (A-GPS) Nedir?



Cep telefonu alacak olan varsa ( benim gibi =) ) bu konuyu merak etmişsinizdir illaki..GPS mi A-GPS mi .. “Assisted GPS hmmm yardımcı filan ..yok yok GPS en kralı baba A-GPS ne ya” diye düşünmeyin derim aşağıdaki dökümanı bi okuyun :)
Öncelikle GPS’in anlamı; Global Positioning System, Küresel Yer Belirleme sistemi diye geçen GPS bulunduğunuz yerin koordinatlarını uydu aracılığı ile size vermesidir. Böylece kaybolduğunuzda yada işiniz için
gerekli olduğunda en doğru bilgiyi sizlere vermektedir.
Bizi ilgilendiren kısım cep telefonları olduğu için biz bu kısmı yazacağız. Gelişen teknoloji ile birlikte GPS hizmeti de cep telefonlarına girmiştir. Eskiden milyarlık cihazların sunduğu bu hizmeti artık cep telefonlarımızda sunmaya başladı. Özellikle Türkiye gibi büyük ülkelerde yaşayanların tercih ettiği bu sistemle nereye giderseniz gidin sizlere bulunduğunuz yeri uydular aracılığı ile vermektedir. Bu hizmet GMS operatörlerine bağlı olmadığı için sizin için eksta bir ücret değildir. Yani istediğiniz zaman istediğiniz yerde hatta dağların doruklarında bile bu hizmetten faydalanabilirsiniz. Uydular aracılığı ile hizmet verdiği için içiniz rahat olsun.
A-GPS nedir: Assisted GPS yani yardımlı GPS hizmeti anlamına gelmektedir. Burada amaç GSM operatörlerin baz istasyonları aracılığı ile sizi bir an evvel en yakın uyduya bağlamasıdır. A-GPS olmayan sadece GPS yazan telefonlarda ise normal GPS cihazları gibi kendi kendine uyduyu bulmaktadır.
Bunun avantajları ve dezavantajları nedir?
- A-GPS yani yardımcı GPS in avantajı sizi en kısa sürede en çabuk yolla en yakın uyduya bağlamasıdır ve hızlı bir şekilde veri almanızı sağlamaktır.
- Baz istasyonlarından faydalandığı için uyduları bulması çok kısa sürmektedir.
- Koordinatları belirlerken faydalandığı baz istasyonları sayesinde daha doğru ve hızlı veri elde etmektedir.
Dezavantajlarına bakacak olursak:
- A-GPS hizmetinin pek fazla dezavantajı yok çünkü normal GPS hizmetinin bir üst versiyonu olduğu için daha kalitelidir ve Sizlere daha fazla yardımcı olmaktadır.
- Yukarıda belirttiğimiz gibi sizlere bilgileri çabuk verirken baz istasyonlarından faydalanıyor demiştik. Bu istasyonlara GPRS yada 3G üzerinden bağlanmaktadır buda doğal olarak operatörünüzün durumuna göre ücretlendirilmektedir. Yani telefonunuz uyduya bağlanıncaya kadar geçen süre kadar baz istasyonlarından faydalandığı için bu sürede harcadığı kadar kb veri ücretlendirilmektedir. Yani diyelim Uyduyu bulması 1 dakika mı sürdü bu bir dakikalık GPRS ücreti demektir. Bağlandıktan sonra GPRS bağlantısını kesil GPS bağlantısına geçmektedir yani sürekli olarak sizlere GPRS bağlantısı yapmıyor.
Normal GPS hizmetinin sizlere dezavantajı baz istasyonlarından faydalanmadığı için uyduları kendi anteni ile sinyal yoluyla bulduğu için buda uzun süre beklemenize neden olacaktır. Tüm uyduların yerini tespit ettikten sonra buralardan alacağı veriler ile sizlere konumunuzu verecektir buda yeri geldiğinde en az 10-15 dakika sizi bekleteceği hatta kimi yerlerde daha fazla süre bekleteceği anlamına gelir.
Kaynak: mobildepo.com

Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

5 yorum:

Arkadaşlar lütfen biri bana neden GPS kullanmak için GPRS e illaha bağlanmamız gerektiğini açıklayabilir mi?

Ben GPS i bedava olduğu için seviyorum, bu yüzden almak istiyorum, ama forumlarda gördüğüm kadarıyla ve nokia n95 i kurcalarken gördüğüm kadarıyla GPS i açınca GPRS e bağlanıyor ?!?!?!? Bunu engellemenin, gprs bağlantısı kullanmadan gps kullanmanın yolu yok mu?

Arabalar için satılan tomtom, garmin gibi markaların ürünleri gprs olmadan nasıl çalışıyor???

arkadaslar merhaba bu gun Nokia Türkiye'yi ( 0212 337 1717) aradım A-GPS nedır dedım sebeke bazlı yon bulma dedı bunu ayarlar kısmındn kapatabılırsınız dedı ve herhangı bır GPRS ucretı odemezsınız dedı.bu ayarı kapatırsak GPS'si GPRS baglantısı olmadan kullanabılecegımızı soyledı ben de en kısa surese 6700 clasic almaya calısıcam inşllah.

Tekrar görüşmek dileğiyle..

A-GPS’in sunduğu avantaj ve faydalar nelerdir?

A-GPS, cihazın uydu bağlantısını GPS’e göre daha hızlı ve daha güvenilir bir biçimde kurmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Örneğin; konumlandırma baştan başlatma halinde yani GPS bağlantısı uzun bir süredir kesik olduğunda ya da kullanıcı farklı bir ülkeye seyahat ettiğinde daha hızlı elde edilir.
A-GPS ile GPS bağlantısı kurmak için gereken süre önemli ölçüde azalır. GPS kullanan bir cihazın baştan başlatma halinde GPS bağlantısını kurması dakikalar alırken, A-GPS gerekli süreyi saniyelere indirir.
Buna ek olarak A-GPS, İlk Sabitleme Zamanı (Time To First Fix - TTFF) olarak bilinen ve cihazın dünya çapındaki birçok coğrafi bölgede mevcut konumu bulması için gereken süreyi de azaltır.
GPS’te, A-GPS için de geçerli olan bazı sınırlamalar bulunur. Örneğin; binalar, doğal engeller, hava koşulları ve kullanıcının bulunduğu yer, sinyallerin erişilebilirliği ve kalitesi binalar, Kapalı bir alandaysanız, açık alana çıkın. Elinizle, cihazınızın alt kısmındaki GPS alıcısını kapamadığınızdan emin olun.

GPS zaten şebekesiz çalışan bir şeydir.
GPRSe de şebekeye de ihtiyacınız yoktur kullanmak için.

Normal gps lerde direk uyduya bağlanır oradan koordinatları öğrenirsiniz.
a-gpslerde buna ek olarak şebeke üzerişnden bağlanıp yerinizi daha çok öğrenebilirsiniz.

Harita progrmaını yükledikten sonra hiçbir GPRS'e ya da şebekeye bağlanmanıza gerek kalmaz, ücretsiz GPS'yi kullanabilirsiniz.

Programlar ücretli ama tabi internette cracklileri de var

Arkadaşım Gps sana sadece o ankiyerini 30cm veya3 metreye kadar sapma farkıyla yerini gösterir ve bunu kullanmak baleştir.Ancak haritada yerini görmek istiyosan önceden haritaları yüklemelisin.
Sana Tavsiyem wifi ile internete bağlan haritaları böylece ücretsiz indire bilirsin şahsen bu yöntemi kullanıyorum.
GOOGLE MAPS ÖNERİMDİR ÇOK KULLANIŞLI bide garmin var ama o biraz daha arabalardaki gps ler gibi gösteriyo

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More