B12 Vitamini Nelerde Bulunur?



B12 vitaminin kaynağı genel olarak hayvansal gıdalarda bulunmaktadır. Karaciğer, sakatat, kırmızı et ve bunlardan daha az olmak üzere balık, süt ve süt ürünleri, yumurta ve bira mayası oldukça etkili b12 vitamini kaynaklarıdır. B12 vitaminine duyulan ihtiyaç bazı hastalıklarda ya da bazı diğer durumlarda artmaktadır.
Anemi pernisyoz hastaları b12 vitamini eksikliğine bağlı olarak kansızlık durumuyla karşı karşıya kalmaktadır. Bu hastalığa yakalanan kişilerin kesinlikle b12 vitamini takviyesi yapması gerekir. Ameliyat ile midesi alınmış kişilere b12 takviyesi yapılır. Hiçbir şekilde et içeren ürünler tüketmeyen vejetaryanlardan bahsedecek olursak bu kişilerin hastalığa yakalanmamaları için b12 takviyesi almaları gerekir.

Gebe ve emzirme döneminde olan kadınların kesinlikle b12 vitamine ihtiyaç duyarlar. Bağırsağın bir bölümü ameliyatla alınanlar ya da fazla bakteri üreyenlerde b12 vitamin eksikliği görülür. Yorgunluk, depresyon, kronik yorgunluk sendromu gibi rahatsızlıkları bulunan hastalarda b12 vitamini eksikliği görülür. B12 vitamini eksikliği şeker hastalığı, MS hastalığı, herpes, nevralji gibi bağışıklık sistemi hastalıklarına neden olur. Bunun dışında alzheimer , bunama gibi yaşlılık dönemi hastalıklarında da görülür. Bütün bu nedenlerden dolayı b12 vitaminin sadece hayvansal gıdalarla değil, doktor ya da diyetisyen desteğiyle sağlanması önemlidir.

B12 Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir ?

İnce bağırsaklardan B12 vitamini emilir. Bu yüzden azda olsa b12 vitamini eksikliğine sık rastlanılmaktadır. Uyuşukluk, unutkanlık, sabahları yataktan yorgun olarak kalkmak belirtileridir. B12 vitamini eksikliği ağır olarak varsa kronik sinir sistemi hastalıklarına yol açabilir. Özellikle yaşlılarda görülme riski daha fazladır. Bu yüzden takviyeleri her aşamada yapmanız gerekir.


Bu haber: www.memurvadisi.com sitesine aittir.
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Maçlar * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * Canlı Maç Seyret * Ödev Sitesi * Yemek Tarifi * Bedava Backlink * Cep Telefonu * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Türk Filmi İzle * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Güncel * Güncel Blogcu * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More