En Çok Zayıflatan Meyveler



Kayısı : Kayısı, zayıflatan meyveler arasında az bilinen ama özel bir öneme sahip bir yaz meyvesidir. Ülkemizde kayısı üretimi bol miktarda yapıldığı için çok şanlıyız. Kayısının kalorisi bir hayli düşüktür. 100 gram kayısıda 60-70 kalori bulunur. olgunlaşmamış kayısının kalorisi çok daha düşüktür. Kayısı yoğun lifli
yapısı nedeniyle sindirim esnasında mide ve bağırsaklara bir hayli enerji harcatır. Kayısının kalorisine yakın bir miktardaki enerjiyi vücudumuz kayısıyı sindirmek için harcamaktadır.
Vücuttan toksin atmak için de faydalanılan kayısı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve içerdiği yoğun fosfor, çinko ve magnezyum elementleri ile zekayı geliştiriyor, iç organların çalışma düzenini sağlıyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.

Kiraz : Kirazı en çok kiraz diyeti ve kiraz sapı zayıflama kürü ile hatırlıyoruz. Kirazın diyet listeleri için bu denli tercih edilmesinin en önemli nedeni, vücuttan ödem atıcı, idrar sökücü ve yağ yakıcı faydaları olan bir zayıflatan meyve olmasıdır. Kirazın detoksifiye etkisini daha da artırmak için yapılması gereken şey, kirazı yoğurt ile birlikte tüketmektir. Kiraz ve yoğurt karışımı, özellikle diyet programlarında akşam yemeği olarak iştah kesici ve tok tutucu olmasından dolayı tercih edilebilir. Tatlı krizine girenlerin kiraz ve yoğurt karışımı imdadına yetişecektir.

Elma

Elma da aynen kirazda olduğu gibi elma diyeti ile hatırda kalıyor. Elmanın fermentasyonundan elde edilen elma sirkesinin zayıflama özelliği ise zaten bilinen bir gerçektir. Kilo vermek için elmanın yeşili daha makbuldür. Özellikle diyetisyenler tarafından ağırlıklı olarak tercih edilen bir zayıflatan meyve olarak elma, içerdiği bitkisel enzimler ve vitaminler ile yağ yakıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı bir etki ortaya çıkarmaktadır. Baldır, basen ve kalça bölgesindeki bölgesel yağları ve selülitleri eritmek için günde 2 elma yemek yeterli olacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More