11 Yaşındaki Mert 2 Üniversitede Okuyor!




Almanya'nın 
başkenti Berlin'de yaşayan 11 yaşındaki üstün zekalı Mert Açıkel, okuldagördüğü derslerle tatmin olmadığı için okula paralel olarak Berlin Teknik Üniversitesive Humboldt Üniversitesi'nde de eğitim görüyor.

Mert, 2030 yılında gerçekleşecek MarsMisyonu'nda yer alacakMertBerlin'e gelenNASA Müdürü Charles Bolden'den MarsMisyonu'na katılma sözü aldı.

DÖRT YAŞINDA OKUMAYA BAŞLADI

Dört yaşında okuma, yazma ve hesapyeteneğine sahip olan Mertilkokul birincisınıfa başladıktan dört hafta sonra ikinci sınıfageçmişMert'i ilkokula aslında daha erkenkayıt yapmak istediklerini söyleyen annesi, çocuğunun boyunun kısa olmasından dolayıokula alınmadığını ifade etti.

Annesiilkokula başlamadan önce çok sıkılanMert'in günlük programına müze ve değişik kursları koyduklarını söylüyor.

Berlin Teknik Üniversitesi'nde Gıda Kimyası bölümünde derslere başlayan Türk öğrenci ilk sözlüsınavını da başarıyla geçti.

ÜNİVERSİTEDE MATEMATİK VE KİMYA DERSİ GÖRÜYOR

Öğretmenleri tarafından Berlin Tegeler Humboldt Lisesi'nde üstün yetenekliler sınıfınayönlendirilen Mert, seneye bir sınıf daha atlayarak yedinci sınıftan dokuzuncu sınıfa geçecek.Buna rağmen okulda asıl performansını gösteremediğini düşünen Merthaftada bir kez BerlinHumboldt Üniversitesi'nde Matematik, Teknik Üniversite'de ise Gıda Kimyası dersi görüyor.

En büyük hayali ise liseyi bitirdikten sonra Cambridge Üniversitesi'nde ünlü fizikçi Stephen Hawking'in yanında eğitim almak. Mert boş zamanlarını da iyi değerlendiriyorHaftada iki defaobua ve piyano dersi alanhaftada bir defa da yüzme ve satranç kulübüne giden Mertikihaftada bir de astrofizik kursuna gittiğini söylüyorMert'in başarısına Alman medyası da ilgi göstererek geniş yer verdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg reddit Favorites More